ΔΙΕΘΝΗ
14/11/2020 15:01

Κορονοϊός: «Πέσαμε έξω» λένε τώρα και στη Σουηδία

«Πέσαμε έξω» ομολόγησε ο επικεφαλής των επιτροπής Επιδημιολόγων της Σουηδίας καθώς η χώρα βρίσκεται μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. 

Κορονοϊός: «Πέσαμε έξω» λένε τώρα και στη Σουηδία
Κορονοϊός: «Πέσαμε έξω» λένε τώρα και στη Σουηδία
Ανάγνωση:

Οι επιδημιολόγοι στη Σουηδία, χώρα που επέλεξε την τακτική της αποφυγής του lockdown, είχαν προβλέψει πως τα κρούσματα το φθινόπωρο θα είναι πολύ λιγότερα από το πρώτο κύμα, εξαίτιας ακριβώς αυτής τους της επιλογής.

«Το φθινόπωρο θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα. Η Σουηδία θα έχει ψηλά επίπεδα ανοσίας και ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι προφανώς χαμηλότερος» έλεγε ο Άντερς Τεγκνέλ στους Financial Times τον περασμένο Μάη.

Παρά ταύτα οι τελευταίες αναφορές από την Σουηδία δείχνουν ένα ισχυρότατο δεύτερο κύμα της πανδημίας που συνοδεύεται και από νοσηλείες και θανάτους, περισσότερους από των γειτόνων τους, με αντίστοιχους πληθυσμούς. Η Σουηδία κατέγραψε την Πέμπτη 4658 κρούσματα. Η νοσηλείες έχουν κι αυτές αυξηθεί δραματικά με περισσότερους από 1000 ασθενείς να βρίσκονται στα νοσοκομεία 60% περισσότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα επίπεδα θνητότητας στη Σουηδία είναι πλέον από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Ο Τεγκνέλ που έγινε γνωστός καθώς εισηγήθηκε την αντί – lockdown πολιτική της Σουηδίας, σημείωσε πως αυτή την εβδομάδα πως η διασπορά του ιού ειναι μεγάλη σε όλη την επικράτεια.

Ο αντίστοιχος σουηδικός «ΕΟΔΥ» ομολόγησε από την πλευρά ομολόγησε πως οι πολλές μολύνσεις της πρώτης περιόδου δεν δείχνουν να προστατεύουν τη χώρα από το δεύτερο κύμα. Όπως όμως σημειώνουν «Βλέπουμε πως και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που είχαν πολλά κρούσματα την Άνοιξη και πήγαν σε lockdown και πλέον πηγαίνουν σε δεύτερο βλέπουν αντίστοιχες αυξήσεις».

«Έτσι λοιπόν φαίνεται πως αν είχες πολλά κρούσματα την Άνοιξη, έχεις πολλά και το Φθινόπωρο. Δεν ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ