Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός- Γαλλία: Διαθέτει ΜΕΘ για ασθενείς από Ιταλία, Ελβετία και Βέλγιο

Τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της σε γειτονικές χώρες ανοίγει η Γαλλία, προκειμένου να τις βοηθήσει να αντεπεξέλθουν στην πρωτοφανή πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας τους.

Η Γαλλία φαίνεται πως είναι έτοιμη να υποδεχθεί ασθενείς με κορονοϊό από Ιταλία, Ελβετία και Βέλγιο.

Είναι η σειρά των Γάλλων να ανταποδώσουν την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι συγκεκριμένες χώρες την περασμένη άνοιξη.

«Ευχαριστώ τους γείτονες Ευρωπαίους. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σώζει ζωές» έλεγε τότε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, απευθυνόμενος στη Γερμανία, την Ελβετία και το Λουξεμβούργο.

Την περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας, η Γαλλία κατέγραφε σχεδόν 7.000 διασωληνωμένους. Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός φτάνει τους 4.775, με την πληρότητα να υπερβαίνει το 90%.

Ειδικά στην Ελβετία, η κατάσταση μοιάζει απελπιστική, καθώς οι ΜΕΘ στη γαλλόφωνη περιοχή έχουν γεμίσει από την Τρίτη.

«Αν καταφέρουμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ των Ευρωπαίων με την ευκαιρία αυτής της δοκιμασίας, αυτό θα είναι καλό» δήλωσε στην Le Parisien μέλος της γαλλικής κυβέρνησης.

Στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού βρίσκονται συνολικά 39 νοσοκομεία. Ωστόσο, για την ώρα δεν έχουν πραγματοποιηθεί εισαγωγές από άλλες χώρες στα γαλλικά νοσοκομεία,

Δραματική η εικόνα στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τον περιφερειακό επικεφαλής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε, ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του κάθε 17 δευτερόλεπτα στην ήπειρο και κάλεσε τις χώρες να ενισχύσουν τα συστήματα υγείας τους.

Στο 80% των 53 χωρών της Ευρώπης έχει καταγραφεί υψηλό 14 ημερών όσον αφορά τους θανάτους, καθώς είναι πάνω από 100 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ στο 1/3 εξ αυτών το ποσοστό είναι 700 ανά 100.000.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.