Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τσετσενία: Με τιμές ήρωα η κηδεία του τρομοκράτη που αποκεφάλισε τον δάσκαλο στη Γαλλία

Ο τρομοκράτης που αποκεφάλισε τον δάσκαλο γαλλικού σχολείου κοντά στο Παρίσι επειδή έδειχνε στους μαθητές του σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ κηδεύτηκε σαν ήρωας στην πατρίδα του. την Τσετσενία.

Τα πλάνα από διάφορα βίντεο, που έχουν κυκλοφορήσει, δείχνουν αρκετό κόσμο να πενθεί για τον Αμπντουλάχ Ανζόροφ, 18 ετών, κατά τη διάρκεια της τελετής στο χωριό Σαλάζι. στην πλούσια σε πετρέλαιο ρωσική περιοχή.

Το σώμα του δολοφόνου, που αποκεφάλισε τον δάσκαλο Σαμουέλ Πατί και επαινέθηκε ως «λιοντάρι του Ισλάμ» στην κηδεία του, είχε επιστρέψει από τη Γαλλία το Σάββατο.

Ο Ανζόροφ πυροβολήθηκε από τη γαλλική αστυνομία λίγα λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό στα προάστια του Παρισιού στις 16 Οκτωβρίου.

Περίπου 200 άτομα παρακολούθησαν τη μουσουλμανική κηδεία εν μέσω χιονόπτωσης, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι ο Ανζόροφ είχε ταφεί «με τιμές».

Τα πλάνα δείχνουν τους πενθούντες να φωνάζουν «Αλάχου Ακμπάρ», που σημαίνει «Ο Θεός είναι μεγάλος», καθώς περπατούσαν παράλληλα με την πομπή που μετέφερε το φέρετρο του τρομοκράτη.

Η κηδεία του Ανζόροφ θα μπορούσε να ήταν πολυπληθέστερη, αφού η αστυνομία σφράγισε την είσοδο στην πόλη, που έχει πληθυσμό 5.330 κατοίκους. Ένας δρόμος έλαβε ανεπίσημα το όνομά του από τον έφηβο τρομοκράτη.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο δάσκαλος Σαμουέλ Πατί είχε χρησιμοποιήσει τα κινούμενα σχέδια από το περιοδικό Charlie Hebdo ως μέρος μιας τάξης σχετικά με τη σημασία της ελευθερίας του λόγου.

Οι εκθέσεις αναφέρουν ότι είχε ζητήσει από μουσουλμάνους μαθητές να εγκαταλείψουν την τάξη πριν εμφανίσει τα σκίτσα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η πρόκληση αδικήματος.

Τον περασμένο μήνα τρεις μαθητές κατηγορήθηκαν για το γεγονός ότι υπέδειξαν τον Πατί στον Ανζόροφ προτού ο δεύτερος αποκεφαλίσει τον πρώτο.

Μια μαθήτρια κατηγορήθηκε ότι είπε ψέματα ότι ήταν παρούσα όταν ο δάσκαλος έδειξε τα σκίτσα.

Ο Τσετσένος φέρεται να είπε στους μαθητές ότι ήθελε να «ταπεινώσει και να χτυπήσει» τον Πάτι πάνω από τα σκίτσα, που θεωρούνται προσβλητικά από τους μουσουλμάνους. Φαίνεται, μάλιστα, πως έστειλε κι ένα βίντεο λίγο πριν από τον φόνο, όπου κρατάει ένα μαχαίρι και ένα όπλο.

Αργότερα έστειλε ένα μήνυμα, στο οποίο έλεγε: «Προσευχηθείτε για μένα, θα περάσω από δοκιμασίες σήμερα και ελπίζω ότι χάρη στη βοήθεια του Αλλάχ θα πετύχω.»

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet