Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός-ΗΠΑ: Αριθμοί που τρομάζουν - Περισσότεροι νεκροί και από την 11η Σεπτεμβρίου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κανονικά θα γιόρταζαν σήμερα μια μέρα ελπίδας, καθώς ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό θα μπορούσε να εγκριθεί για επείγουσα χρήση πολύ σύντομα. Αντ'αυτού, είναι μια ημέρα απωλειών.

Ο ημερήσιος αριθμός νεκρών από κορονοϊό έφθασε σε υψηλό ρεκόρ 3.124 ατόμων την Τετάρτη, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Αυτό σημαίνει περισσότερους θανάτους από εκείνους που υπήρξαν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, οι ειδικοί λένε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Μια νέα σύνθετη πρόβλεψη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ προβλέπει συνολικά 332.000 έως 362.000 θανάτους μέχρι τις 2 Ιανουαρίου. Αυτή η πρόβλεψη συνδυάζει μοντελοποίηση από 40 ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες.

Οι νοσηλείες σε ΜΕΘ έφθασαν επίσης σε ένα νέο ρεκόρ 106.688 την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρόγραμμα παρακολούθησης, ενώ περισσότερες από 221.000 νέες λοιμώξεις αναφέρθηκαν σε μία μόνο ημέρα-οδηγώντας αναπόφευκτα σε ακόμη περισσότερες νοσηλείες και θανάτους. Οι σύμβουλοι εμβολίων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων συναντώνται την Πέμπτη για να συζητήσουν το εμβόλιο Pfizer/BioNTech.

Εάν η FDA χορηγήσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης τις επόμενες ημέρες, οι πρώτοι Αμερικανοί εκτός κλινικών δοκιμών θα μπορούσαν να αρχίσουν να εμβολιάζονται αυτό το μήνα. Αλλά οι ΗΠΑ πιθανότατα δεν θα δουν σημαντικές επιπτώσεις από τα εμβόλια μέχρι το 2021 - και αυτό μόνο εάν αρκετοί άνθρωποι επιλέξουν να εμβολιαστούν, δήλωσε ο Δρ Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων.

«Ας πούμε ότι έχουμε εμβολιάσει το 75%, το 80% του πληθυσμού. Πιστεύω ότι αν το κάνουμε αρκετά αποτελεσματικά κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού μπορεί στην πραγματικότητα να έχουμε αρκετή ανοσία αγέλης που προστατεύει την κοινωνία μας. Καθώς φτάνουμε στο τέλος του 2021, θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε κάποιον βαθμό ομαλότητας, που είναι κοντά στο σημείο όπου βρισκόμασταν πριν», δήλωσε ο Φάουτσι σε εικονική εκδήλωση της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet