Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Το πιο απομονωμένο σπίτι του κόσμου – Είναι άδειο εδώ και σχεδόν 100 χρόνια

Άδειο χάσκει εδώ και 90 χρόνια το πιο απομονωμένο σπίτι του κόσμου που βρίσκεται σε ένα μικρό νησί νότια της Ισλανδίας.

Το σπίτι βρίσκεται σε έναν πράσινο λόφο του μικροσκοπικού νησιού Elliðaey. Κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα το γραφικό αυτό νησάκι φιλοξενούσε λίγες οικογένειες αλλά τη δεκαετία του 1930 οι λιγοστοί αυτοί κάτοικοι μετακινήθηκαν προς την Ισλανδία για μια καλύτερη ζωή.

Έκτοτε, το νησάκι ερήμωσε και το σπίτι στη μέση του πουθενά έχει εμπνεύσει διάφορες θεωρίες, κάποιες περισσότερο τρελές από άλλες. Μία από τις φήμες που κυκλοφόρησαν υποστηρίζει ότι το σπίτι χτίστηκε από κάποιον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο ο οποίος σχεδιάζει να αποσυρθεί στο Elliðaey κατά την αποκάλυψη των ζόμπι!

Ένα άλλο σενάριο είναι ότι ανήκει σε κάποιον φανατικό θρησκευτικό ερημίτη ενώ έχει ειπωθεί ότι ανήκει στη Bjork η οποία δήθεν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για να αγοράσει ολόκληρο το νησί.
Δυστυχώς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Mirror, η πραγματικότητα είναι απλούστερη.

Το σπιτάκι είναι στην πραγματικότητα ένα οίκημα που κατασκεύασε ο Σύνδεσμος Κυνηγών του νησιού που έχει καταληφθεί από πουλιά που τρέφονται από τα άφθονα ψάρια που ζουν στα νερά.

Οι κυνηγοί έφτιαξαν στο οίκημα μια σάουνα που τροφοδοτείται με σύστημα συλλογής βρόχινου νερού. Ωστόσο, ένα απομονωμένο σπίτι έχει και τα κακά του.

Δεν υπάρχει για παράδειγμα ηλεκτρικό ρεύμα ούτε τρεχούμενο νερό, αλλά διαθέτει εκπληκτική θέα!

Το νησί είναι φυσικό καταφύγιο και προστατευόμενη περιοχή και τα τουριστικά γραφεία προσφέρουν ημερήσιες εκδρομές (πριν τον κορονοϊό!).

Πηγή: Mirror

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.