Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σκωτία: Διέσχισε την ιρλανδική θάλασσα με τζετ σκι για να δει τη σύντροφό του

Ένας άνδρας που διέσχισε τη θάλασσα της Ιρλανδίας, από τη Σκωτία στη Νήσο του Μαν πάνω σε ένα τζετ σκι για να επισκεφθεί τη φίλη του, φυλακίστηκε για παραβίαση των νόμων για τη διασπορά του κορονοϊού.

Ο 28χρονος Ντέιλ Μακλάφλαν χρειάστηκε 4,5 ώρες για να ταξιδέψει από το Γουίδορν στο Ράμσεϊ την περασμένη Παρασκευή.

Ο Μακλάφλαν πραγματοποίησε τη διέλευση παρά το γεγονός ότι ποτέ του δεν είχε οδηγήσει τζετ σκι. Παραδέχτηκε ότι έφτασε παράνομα στο νησί και φυλακίστηκε για τέσσερις εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία του νησιού, μόνο οι μη κάτοικοι με ειδική άδεια δικαούνται να εισέλθουν στη Νήσο του Μαν, που βρίσκεται νησί στην Ιρλανδική θάλασσα

Ο Μακλάφλαν έλαβε ειδική άδεια προκειμένου να εργαστεί στο νησί για τέσσερις εβδομάδες το Σεπτέμβριο και, αφού παρέμεινε σε καραντίνα για 14 ημέρες, συνάντησε τη φίλη του σε ραντεβού.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο 28χρονος αγόρασε το όχημα και ξεκίνησε το ταξίδι περίπου 25 μιλίων (40χλμ), το οποίο αναμενόταν να διαρκέσει 40 λεπτά.

Αφού έφτασε στο Ράμσεϊ, περπάτησε άλλα 15 μίλια (25 χιλιόμετρα) μέχρι το σπίτι της φίλης του στο Ντάγκλας.

Το επόμενο απόγευμα, έδωσε σε έναν αστυνομικό τη διεύθυνσή της ως δική του και εκείνο το βράδυ, το ζευγάρι πήγε σε δύο πολυσύχναστα νυχτερινά κέντρα.

Μετά από ελέγχους ταυτότητας, η αστυνομία τον συνέλαβε την Κυριακή το βράδυ.

Σε μια προσπάθεια μετριασμού της ποινής, ο συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου δήλωσε ότι υπέφερε από κατάθλιψη και δεν άντεχε να μην μπορεί να δει τη σύντροφό του.

Πηγή: BBC

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.