Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Και ο Ακάρ τον... χαβά του: Η Ελλάδα αποφεύγει να συζητήσει μαζί μας

Νέα επίθεση κατά της Αθήνας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, καθώς έκανε λόγο για απουσία της Ελλάδας από τις συζητήσεις που προγραμματίζονται υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σχολίασε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα πολιτικά, μέσα από το διάλογο με τους γείτονές μας, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Αυτός είναι ο στόχος και η επιθυμία μας. Από την άλλη, η χώρα μας έχει δικαιώματα και ενδιαφέροντα. Το ξαναλέμε. Δεν έχουμε πρόθεση να παραβιάσουμε τα δικαιώματα κανενός και με κανένα τρόπο. H Ελλάδα που παρουσιάζει αρνητικά την επιδίωξη των δικαιωμάτων μας και προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις με την ΕΕ. Οι προσπάθειές της είναι μάταιες. Ο πιο σωστός δρόμος για να βρεθεί λύση είναι η Ελλάδα να κάνει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Εμείς έχουμε σχέδια, προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε αυτό το πλαίσιο. Εάν εσείς αναζητείτε λύσεις αλλού πέραν των διαπραγματεύσεων με Τουρκία, αυτό το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Εμείς λέμε μόνο διάλογο. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι και να μην επιτρέψουμε τετελεσμένα».

«Εσφαλμένες οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ»

Παράλληλα, ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στις αμερικανικές κυρώσεις στην Άγκυρα από τις ΗΠΑ: «Η Τουρκία αναμένει από τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν επειγόντως τις εσφαλμένες κυρώσεις για τους S-400», ενώ πρόσθεσε πως: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μετριάσουμε τη ζημιά που θα προκληθεί από τις κυρώσεις».

Ύστερα από μήνες ταλαντεύσεων, η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400. Οι κυρώσεις αφορούν στη Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας (SSB) και βασίζονται στον νόμο του 2017 για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA).

Η απόφαση αυτή της απερχόμενης αμερικανικής κυβέρνησης την Άγκυρα, η οποία προειδοποίησε την Ουάσιγκτον για σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις μεταξύ των δύο εταίρων στο ΝΑΤΟ.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet