Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Βρετανία: Πλούσιοι έτοιμοι να πληρώσουν μεγάλα ποσά για να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο

Ποσά που φτάνουν μέχρι και τις 2.000 λίρες είναι έτοιμοι να προσφέρουν ευκατάστατοι Βρετανοί ώστε να παρακάμψουν τις λίστες και να κάνουν εκείνοι πρώτοι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Όπως αναφέρουν οι Times υπάρχουν μαρτυρίες από ιδιωτικές κλινικές και γιατρούς, πως τους έχουν πλησιάσει πλούσιοι ώστε να πάρουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό.

Ωστόσο, αυτή την περίοδο τουλάχιστον, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί καθώς υπεύθυνο για τους εμβολιασμούς είναι αποκλειστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

Μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση των Times ο καθηγητής Ρόσαν Ραβιντράν αποκάλυψε πως τον προσέγγισαν λέγοντάς του «Θα σου δώσω 2.000 λίρες για το εμβόλιο».

«Κάθε εμβόλιο προς το παρόν αγοράστηκε από μια κυβέρνηση. Πιθανότατα θα αρχίσουμε να λαμβάνουμε ιδιωτικές προμήθειες από τον Απρίλιο. Οι άνθρωποι τότε θα μπορούν να προμηθευτούν ένα εμβόλιο που η κυβέρνηση δεν θα έχει αγοράσει. Κάθε φαρμακευτική εταιρεία προσπαθεί να βρει ένα εμβόλιο» συμπλήρωσε ο ίδιος που είναι ιδιοκτήτης της ιδιωτικής κλινικής «Klnik» στο Γουίλμσλοου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet