Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας από το Γουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ, ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον Ρεπουμπλικανικό πρόεδρο να πάει μπροστά στις κάμερες να ζητήσει «να τερματιστεί αυτή η πολιορκία» στο κτίριο του Καπιτωλίου.

«Αυτή την ώρα η δημοκρατία μας δέχεται μία άνευ προηγουμένου επίθεση. Σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο έχουμε δει στη σύγχρονη εποχή. Ας είμαστε ξεκάθαροι οι εικόνες χάους στο Καπιτώλιο δεν αντανακλούν τις πραγματικές ΗΠΑ και το ποιοι είμαστε. Αυτό το οποίο βλέπουμε είναι μία μικρή ομάδα εξτρεμιστών που είναι αφοσιωμένη στην παρανομία. Αυτό δεν είναι διαφωνία. Είναι χάος, είναι εξέγερση και πρέπει να σταματήσει τώρα», δήλωσε αρχικά ο Μπάιντεν μετά τις εικόνες χάους που επικράτησαν στο Καπιτώλιο έπειτα από την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ.

«Το να εκφοβίζεις νόμιμα εκλεγμένους αξιωματούχους δεν είναι διαμαρτυρία. Είναι ανταρσία. Ο κόσμος βλέπει και όπως πολλοί άλλοι Αμερικανοί είμαι σοκαρισμένος και στενοχωρημένος ότι ο φάρος της ελπίδας για δημοκρατία στη χώρα μας έχει εισέλθει σε τέτοιες σκοτεινές στιγμές», προσέθεσε ο Μπάιντεν.

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται δουλειά για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, με αξιοπρέπεια, τιμή, σεβασμό και με κανόνες διακαίου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τα λόγια ενός προέδρου μετράνε, ανεξαρτήτου πόσο καλός ή κακός πρόεδρος είναι. Στην καλύτερη περίπτωση τα λόγια ενός προέδρου μπορούν να εμπνεύσουν και στη χειρότερη μπορούν να προκαλέσουν. Συνεπώς καλώ τον πρόεδρο Τραμπ να βγει στην τηλεόραση τώρα και α ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και ν’ απαιτήσει ένα τέλος σ’ αυτή την πολιορκία», κατέληξε.

https://twitter.com/Transition46/status/1346926053462319114?ref_src=twsrc^tfw

Πηγή: CNN

Διαβάστε Ακόμα:

Τραμπ: Μας έκλεψαν, είστε ξεχωριστοί αλλά γυρίστε σπίτι σας

Η βαθιά πληγή της αμερικανικής δημοκρατίας δεν θα κλείσει εύκολα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA