Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Παραμέρισε η αστυνομία για να περάσουν οι οπαδοί του Τραμπ;

Σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την στάση της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση του πλήθους που εισέβαλε στο Καπιτώλιο

Με... περίπατο έμοιαζε η εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο σε ό,τι αφορά την αντίσταση που βρήκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο όχλος όχι μόνο κατάφερε να μπει σχεδόν ανεμπόδιστος στο ιστορικό κτίριο, αλλά και να βολοδέρνει εντός του εισβάλλοντας και σε γραφεία Γερουσιαστών, ξαπλώνοντας στις καρέκλες τους και αφήνοντάς τους σημειώματα. 

Είναι σαφές πως το πλήθος δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει να εισβάλλει στο Καπιτώλιο χωρίς την ανοχή των δυνάμεων που περιφρουρούσαν τον χώρο. Μερικά δακρυγόνα άλλωστε θα μπορούσαν να έχουν λύσει το πρόβλημα, πριν ακόμα αυτό κάνει την εμφάνισή του. Όμως οι Αστυνομικοί εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ευγενικοί με τον όχλο που απειλούσε να μπει στο Καπιτώλιο. 

Κάποια βίντεο μάλιστα καταγράφουν ακόμα και στιγμές που οι δυνάμεις καταστολής ανοίγουν τα κιγκλιδώματα και παραμερίζουν για να περάσει ο κόσμος, ενώ σε άλλη περίπτωση μπορεί να προκύπτει σύγκρουση όμως αυτή ολοκληρώνεται -προς έκπληξη όλων- γρήγορα, αναίμακτα και υπέρ του πλήθους καθώς οι αστυνομικοί μοιάζουν να... αρνούνται το πλεονέκτημα που τους δίνει ο εξοπλισμός τους και να μην τον χρησιμοποιούν. 

Ακόμα όμως και μετά την εισβολή η απάντηση της αστυνομίας είναι δυσανάλογα ήπια, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ποια θα ήταν η αντίδραση σε μια αντίστοιχη ενέργεια από οποιοδήποτε άλλο κίνημα. Οι εισβολείς αφήνονται να αλωνίζουν εντός του Καπιτωλίου, μπαίνοντας σε γραφεία Γερουσιαστών, ενώ άλλοι παίρνουν ακόμη και λάφυρα. 

 

Κι όμως παρά την πρωτοφανή επίθεση στο Καπιτώλιο, οι εισβολείς θα φύγουν ανεμπόδιστοι και οικεία βουλήσει από εκεί ενώ θα παραμείνουν στους δρόμους επί τουλάχιστον ένα δίωρο μετά την ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί μετά τα έκτροπα, με την αστυνομία και την εθνική φρουρά να μην τους ενοχλούν ιδιαίτερα. 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.