Μενού
  • Α-
  • Α+

Με... περίπατο έμοιαζε η εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο σε ό,τι αφορά την αντίσταση που βρήκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο όχλος όχι μόνο κατάφερε να μπει σχεδόν ανεμπόδιστος στο ιστορικό κτίριο, αλλά και να βολοδέρνει εντός του εισβάλλοντας και σε γραφεία Γερουσιαστών, ξαπλώνοντας στις καρέκλες τους και αφήνοντάς τους σημειώματα. 

Είναι σαφές πως το πλήθος δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει να εισβάλλει στο Καπιτώλιο χωρίς την ανοχή των δυνάμεων που περιφρουρούσαν τον χώρο. Μερικά δακρυγόνα άλλωστε θα μπορούσαν να έχουν λύσει το πρόβλημα, πριν ακόμα αυτό κάνει την εμφάνισή του. Όμως οι Αστυνομικοί εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ευγενικοί με τον όχλο που απειλούσε να μπει στο Καπιτώλιο. 

https://twitter.com/trbrtc/status/1347078681089466375?ref_src=twsrc^tfw

Κάποια βίντεο μάλιστα καταγράφουν ακόμα και στιγμές που οι δυνάμεις καταστολής ανοίγουν τα κιγκλιδώματα και παραμερίζουν για να περάσει ο κόσμος, ενώ σε άλλη περίπτωση μπορεί να προκύπτει σύγκρουση όμως αυτή ολοκληρώνεται -προς έκπληξη όλων- γρήγορα, αναίμακτα και υπέρ του πλήθους καθώς οι αστυνομικοί μοιάζουν να... αρνούνται το πλεονέκτημα που τους δίνει ο εξοπλισμός τους και να μην τον χρησιμοποιούν. 

https://twitter.com/trbrtc/status/1347078544418103296?ref_src=twsrc^tfw

Ακόμα όμως και μετά την εισβολή η απάντηση της αστυνομίας είναι δυσανάλογα ήπια, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ποια θα ήταν η αντίδραση σε μια αντίστοιχη ενέργεια από οποιοδήποτε άλλο κίνημα. Οι εισβολείς αφήνονται να αλωνίζουν εντός του Καπιτωλίου, μπαίνοντας σε γραφεία Γερουσιαστών, ενώ άλλοι παίρνουν ακόμη και λάφυρα. 

https://twitter.com/thehill/status/1347061932906393601?ref_src=twsrc^tfw

Κι όμως παρά την πρωτοφανή επίθεση στο Καπιτώλιο, οι εισβολείς θα φύγουν ανεμπόδιστοι και οικεία βουλήσει από εκεί ενώ θα παραμείνουν στους δρόμους επί τουλάχιστον ένα δίωρο μετά την ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί μετά τα έκτροπα, με την αστυνομία και την εθνική φρουρά να μην τους ενοχλούν ιδιαίτερα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA