Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΗΠΑ: Αγωγή-μαμούθ 1,3 δισ. δολαρίων για δυσφήμιση στην πρώην δικηγόρο του Τραμπ από εταιρεία μετρήσεων

Η Dominion Voting Systems, εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή εκλογικής τεχνολογίας σε ΗΠΑ και Καναδά, κατέθεσε αγωγή συνολικού ύψους 1,3 δισ. δολαρίων εναντίον της πρώην νομικής συμβούλου της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ για δυσφήμιση.

Η Dominion Voting Systems αξιώνει το ιλιγγιώδες ποσό από τη Σίντνεϊ Πάουελ,  αφού η δικηγόρος προώθησε μια αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας που συνδέει τις μηχανές ψηφοφορίας της εταιρείας με εκτεταμένη εκλογική απάτη.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει απειλήσει ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η πρώτη σε μια σειρά αγωγών που στοχεύουν τους συμμάχους του Τραμπ, που έχουν διαδώσει ψευδείς ειδήσεις. Η Πάουελ θεωρείται σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τη διάδοση της ακροδεξιάς θεωρίας συνωμοσίας που ισχυρίζεται ότι οι μηχανές ψηφοφορίας της Dominion έπαιξαν ρόλο στην εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

Η δικηγόρος του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου εξακολούθησε να στηρίζει το ίδιο αφήγημα, παρά την αποστολή εξώδικης δήλωσης από την εταιρεία τον περασμένο Δεκέμβριο, που την καλούσε να ανακαλέσει τους «εν γνώσει της αβάσιμους» ισχυρισμούς. Ως αποτέλεσμα των δυσφημιστικών δηλώσεων της Πάουελ, η αγωγή υποστηρίζει πως «ο ιδρυτής και οι υπάλληλοι της Dominion, ο κυβερνήτης της Τζόρτζια έχουν παρενοχληθεί και έχουν λάβει απειλές θανάτου, ενώ η Dominion έχει υποστεί τεράστια ζημιά.»

Η Dominion αξιώνει αποζημίωση ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Πάουελ, ζητώντας από το Δικαστήριο να της επιδικάσει τόσο αντισταθμιστικές όσο και τιμωρητικές ζημίες ύψους τουλάχιστον 651.735.000 δολαρίων.

Η Dominion ζητεί επίσης από το δικαστήριο να χορηγήσει μια «στενά προσαρμοσμένη μόνιμη εντολή» που διατάσσει την κατάργηση οποιασδήποτε από τις δηλώσεις της Πάουελ διαπιστώνεται ότι είναι ψευδής και δυσφημιστική και εμποδίζει τη δικηγόρο να προβεί σε περαιτέρω δυσφημιστικές δηλώσεις σχετικά με την εταιρεία.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.