Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Το Άμστερναμ κλείνει τις πόρτες των cannabis coffee shops στους τουρίστες

Ένας από τους λόγους που το Άμστερνταμ έχει γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός είναι και τα περίφημα cannabis coffee shops, ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει!

Στη χώρα ετοιμάζονται να εφαρμόσουν έναν νέο κανονισμό που θα κλείνει τις πόρτες αυτών των καφέ στους ξένους και η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους Ολλανδούς.

Η δήμαρχος της πόλης Φέμκε Χάλσεμα, σε συνεργασία με την αστυνομία και τις εισαγγελικές Αρχές, πρότεινε ένα σχέδιο που θα απαγορεύει την είσοδο στους τουρίστες, σε αυτά τα 166 καφέ της πόλης, με στόχο να μειωθεί το οργανωμένο έγκλημα και ο ναρκωτουρισμός.

Κυβερνητική έρευνα έδειξε ότι το 58% των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη πηγαίνουν κυρίως για να κάνουν χρήση, δήλωσε η δήμαρχος του Άμστερνταμ, ενώ μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η πόλη θα υποστήριζε λιγότερα από 70 καφέ αν αυτά εξυπηρετούσαν μόνο ντόπιοι.

Η κάνναβη είναι παράνομη στις Κάτω Χώρες, αλλά η κατοχή λιγότερων από 5 γραμμαρίων αποποινικοποιήθηκε το 1976 στο πλαίσιο μιας «πολιτικής ανοχής». Η παραγωγή παραμένει παράνομη, αλλά οι καφετέριες επιτρέπεται να το πουλήσουν.

Θυμίζουμε πως πριν από ενάμισι χρόνο, επίσης με πρωτοβουλία της Φέμκε Χασλέμα, σταμάτησαν να λειτουργούν και οι «βιτρίνες» της πόλης. Οι βιτρίνες των οίκων ανοχής όπου πόζαραν οι εκδιδόμενες γυναίκες.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.