Μενού
  • Α-
  • Α+

Ωστόσο, τα καλοκουρεμένα κεφάλια των παικτών της Μπουντεσλίγκα έχουν φέρει αντιδράσεις από τους επαγγελματίες του είδους.

Τώρα, η Κεντρική Ένωση Κομμωτών απάντησε με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της DFB Φριτζ Κέλερ

Η επιστολή αναφέρει: «Με μεγάλη μας έκπληξη ανακαλύψαμε ότι τις προηγούμενες αγωνιστικές, η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με φρεσκοκομμένα μαλλιά και περιποίηση που μόνο επαγγελματίες κομμωτές μπορούν να κόψουν με επαγγελματικό εξοπλισμό.»

Και συνεχίζει: «Τα φρεσκοκουρεμένα αστέρια του ποδοσφαίρου θέτουν μια ολόκληρη βιομηχανία υπό πίεση: πολλές εταιρείες κομμωτικής απειλούνται με εξαφάνιση, οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει σήμερα να αντιμετωπίσουν το επίδομα εργασίας μικρής διάρκειας ή έχουν μείνει χωρίς εισόδημα. Η δυσαρέσκεια προς τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές και ως εκ τούτου τα παράπονα πελατών, που θέλουν να εξαλείψουν την αδήλωτη εργασία και να αποκλείσουν τις επισκέψεις στο σπίτι, αυξάνονται.»

Η συγκεκριμένη Ένωση αντιπροσωπεύει τα συνολικά συμφέροντα της γερμανικής κομμωτικής τέχνης. Σε αυτή υπάγονται 13 ενώσεις και 260 συντεχνίες κομμωτών. Μαζί αποτελούν την επαγγελματική οργάνωση της κομμωτικής. 

Από τις 16 Δεκεμβρίου 2020, περίπου 80.000 κομμωτήρια έχουν κλείσει στη Γερμανία. Οι ιδιοκτήτες αγωνίζονται για την οικονομική τους ύπαρξη, ενώ οι εργαζόμενοι πρέπει να καταφύγουν σε βραχυπρόθεσμο επίδομα εργασίας. Όλοι οι κομμωτές που παραβιάζουν τις συνθήκες απειλούνται με βαριά πρόστιμα.

Η Κεντρική Ένωση, απευθυνόμενη σε όλους τους επαγγελματίες παίκτες, τονίζει: «Οι ποδοσφαιριστές αποτελούν πρότυπα, όχι μόνο για τους νέους. Ως εκ τούτου, απευθύνουμε έκκληση σε εσάς και το DFB: δείξτε αλληλεγγύη σε εποχές όπως αυτές και στείλτε μαζί μας ένα μήνυμα κατά της αδήλωτης εργασίας. Ας πάμε μαζί στο μονοπάτι του ελέγχου της πανδημίας.»

Με την ευκαιρία: ο Βιτσέντζο Γκρίφο της Φράιμπουργκ δεν είχε κανένα πρόβλημα να πετύχει το νέο του χτένισμα. Η σύζυγός του Βανέσα είναι η ίδια κομμώτρια.

Πηγή: Bild

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA