Μενού
  • Α-
  • Α+

Με «ιαχές» πολέμου υποδέχθηκαν τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της Τουρκίας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια από το βήμα της Βουλής, ότι η χώρα μας θα προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ., νοτίως και ανατολικά της Κρήτης, αλλά και πως έχει το δικαίωμα να προβεί σε ανάλογο βήμα και στο Αιγαίο.

Τα τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για «πρόκληση» και απόφαση «σκάνδαλο», ενώ υπενθυμίζουν ότι όπως έχει «ψηφίσει η τουρκική εθνοσυνέλευση από το 1995, η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί casus belli για την Τουρκία». Μάλιστα κάποια από τα δημοσιεύματα αναφέρονται και στις επικείμενες διερευνητικές επαφές, υποστηρίζοντας ότι η «Ελλάδα  έχει βάλει στο στόχαστρο τουρκικά νησιά».

Οι τίτλοι των δημοσιευμάτων είναι ενδεικτικοί του κλίματος που προσπαθούν να περάσουν τα τουρκικά μέσα.

«Προκλητική προσέγγιση από την Ελλάδα! Η Τουρκία τη θεωρεί casus belli», αναφέρει το δημοσίευμα της Milliyet και στη συνέχεια κάνει λόγο για «επικίνδυνο βήμα» στο οποίο ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ελλάδα, ενώ αναφέρεται και στις διερευνητικές επαφές, υποστηρίζοντας ότι η «Ελλάδα δυναμιτίζει το κλίμα». Επιπλέον υπενθυμίζει ότι την απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για «casus belli σε περίπτωση επέκτασης της Ελλάδας στα 12 ν.μ. στο Αιγαίο».

«Αιτία πολέμου. Ακραία κίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα, λίγο πριν τις συνομιλίες», αναφέρει το πρωτοσέλιδο της Takvim , η οποία αναφέρεται στις «σκανδαλώδεις δηλώσεις» του Έλληνα ΥΠΕΞ και στην άμεση απάντηση της Τουρκίας, ενώ και εδώ γίνεται αναφορά «στην απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για casus belli».

Με αναφορά στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, η Yeni Cag «παίρνει τα όπλα», καθώς στον τίτλο του δημοσιεύματος γράφει: «Η απόφαση της Ελλάδας ξεκινάει πόλεμο».

Τέλος το δίκτυο AHaber στο δημοσίευμα του, κάνει λόγο για «Ανακοίνωση σκάνδαλο από την Ελλάδα – Έχουν βάλει στο μάτι τουρκικά νησιά» και υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια συνιστούν πρόκληση, ενώ και εδώ αναφέρεται το «casus belli» που αποφάσισε η τουρκική εθνοσυνέλευση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA