Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο βίντεο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το αστυνομικό τμήμα την Κυριακή δείχνουν αξιωματικούς που κρατούν το παιδί, της περνούν χειροπέδες και προσπαθούν να τη βάλουν στο πίσω κάθισμα του περιπολικού, καθώς φωνάζει επανειλημμένα και ζητάει τον πατέρα της.

Αφού το κορίτσι δεν ακολουθεί τις εντολές για να βάλει τα πόδια της μέσα στο αυτοκίνητο, οι αξιωματικοί διακρίνονται στη συνέχεια να την ψεκάζουν. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Ρότσεστερ, όπου αργότερα απελευθερώθηκε, σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχηγό της Αστυνομίας του Ρότσεστερ Αντρέ Άντερσον.

Το περιστατικό έχει ανησυχητικές ομοιότητες με το θάνατο του Ντάνιελ Προυντ, ενός μαύρου άνδρα που πέθανε τον Μάρτιο, αφού η αστυνομία του Ρότσεστερ τον ακινητοποίησε στο έδαφος και έβαλε μια κουκούλα στο κεφάλι του, καθώς εκείνος βίωνε μια κρίση. Το υλικό της κάμερας του αστυνομικού σώματος αυτού του περιστατικού κυκλοφόρησε τον Αύγουστο, αφού οι αξιωματούχοι της πόλης σκόπιμα καθυστέρησαν τη δημοσίευσή του, και προκάλεσε διαμαρτυρίες για τη μεταχείριση των μαύρων από την αστυνομία.

Σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, η επικεφαλής της Αστυνομίας του Ρότσεστερ Σύνθια Σάλιβαν δήλωσε ότι η μεταχείριση της αστυνομίας δεν ήταν αποδεκτή. «Δεν πρόκειται να σας πω ότι ο ψεκασμός ενός 9χρονου παιδιού με σπρέι πιπεριού είναι εντάξει. Δεν είναι», είπε. «Δεν πιστεύω ότι το περιστατικό μας αντιπροσωπεύει ως τμήμα και θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα πράγματα δεν θα ξανασυμβούν.»

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε την Κυριακή ότι είχε μιλήσει με τη μητέρα του κοριτσιού και ότι ένας ειδικός σε θέματα ψυχικής υγείας θα επισκεφθεί σύντομα την οικογένεια.  «Είναι σαφές από το βίντεο ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών μας», δήλωσε.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν σε ένα σπίτι το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου για μια αναφορά «οικογενειακού προβλήματος», αναφέροντας αργότερα ότι η κοπέλα ήταν αυτοκτονική και ότι σκόπευε να σκοτώσει τον εαυτό της και τη μητέρα της.

Το κορίτσι προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και ακολούθησαν τα όσα κατέγραψε η κάμερα.

Το βίντεο της κάμερας που οι αστυνομικοί είχαν ενσωματωμένη δείχνει το κορίτσι να φωνάζει επανειλημμένα τον πατέρα της, ενώ σε κάποιο σημείο, ένας αξιωματικός λέει: «Κάνεις σαν παιδί», για να του απαντήσει εκείνη: «Είμαι παδί!».

Αργότερα στο βίντεο, μια γυναίκα αστυνομικός φαίνεται να μιλάει στο κορίτσι: «Αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία, αλλιώς το σπρέι πιπεριού πηγαίνει στα μάτια σου.» Περίπου ένα λεπτό αργότερα, ένας άλλος αστυνομικός ακούγεται να λέει: «Απλώς ψεκάστε την σε αυτό το σημείο.» 

Πηγή: CNN

Διαβάστε ακόμα

Τζένη Μπότση: Έτσι με παρενόχλησε – Είμαστε 14 γυναίκες με την ίδια ιστορία

Κώστας Σπυρόπουλος: Απαγορεύει την αναφορά του ονόματός του σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA