Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν μέσα σε κρύπτες που η συμμορία είχε διαμορφώσει εντός οχημάτων, ενώ ταυτόχρονα κατασχέθηκαν προϊόντα πολυτελείας και 55.000 στερλίνες σε μετρητά.

Ο 27χρονος συλληφθείς κυπριακής καταγωγής ονομάζεται Λάζαρος Τζον Λοϊζίδης και καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη.

Η βρετανική αστυνομία ανακάλυψε συνολικά 49 κιλά κοκαΐνης μετά από έρευνες σε βαν και στην οικία του 27χρονου Κύπριου, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ο Λοϊζίδης είχε εντοπιστεί έξω από το σπίτι του 26χρονου συνεργού του στο ανατολικό Λονδίνο τον προηγούμενο Οκτώβριο, κρατώντας ένα μεγάλο ταξιδιωτικό σάκο που είχε στο λευκό βαν που οδηγούσε.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο όχημα του 26χρονου συνεργού του και αναχώρησαν. Ο 26χρονος επέστρεψε μετά από ώρες με ένα άλλο ταξιδιωτικό σάκο, τον οποίο άφησε μέσα στο λευκό βαν. Μιάμιση ώρα αργότερα, ο τρίτος συνεργός του 27χρονου έφτασε στο ίδιο σημείο και μετακίνησε το λευκό βαν σε κοντινή απόσταση.

Ο 26χρονος τηλεφώνησε στον Λοϊζίδη να πάει στο σημείο συνάντησης και με την άφιξη του μετέφεραν έναν ταξιδιωτικό σάκο στο όχημα του 27χρονου για αρχίσει τη διανομή της κοκαΐνης.

Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η αστυνομία, η οποία παρακολουθούσε τους τρεις άντρες, ακολούθησε τον 27χρονο και τον σταμάτησε για έλεγχο. Στο όχημα του βρήκαν τα πρώτα πέντε κιλά της κοκαΐνης.

Πίσω στο σημείο συνάντησης ο Κύπριος πήρε άλλους δύο σάκους με «εμπόρευμα» από το όχημά με το οποίο έφτασε, τους έβαλε στο λευκό βαν και αναχώρησε.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν λίγο ώρα και στην κατοχή του βρήκαν μεγάλο χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και ποσότητα κοκαΐνης.

Σε έρευνα στο σπίτι του εντόπισαν άλλα τρία κιλά κοκαΐνης, 55.000 λιρών αρκετά ακριβά ρολόγια.

Ο 26χρονος συνελήφθη και στην κατοχή του βρήκαν τα κλειδιά του λευκού βαν, στο οποίο μετά από έρευνες εντόπισαν άλλα 41 κιλά κοκαΐνης.

Συνολικά εντοπίστηκαν 49 κιλά κοκαΐνης αξίας έξι εκατομμυρίων λιρών.

Η αστυνομία σχολιάζοντας την υπόθεση ανέφερε ότι: «Το εύρος της προσπάθειας αυτών των αντρών να κρύψουν την εγκληματική τους δραστηριότητα, έχοντας μυστικές καταπακτές στα οχήματά τους δεν είναι κάτι που ο απλός άνθρωπος θα μπορούσε να διανοηθεί. Αλλά και πάλι ένας απλός άνθρωπος δεν θα σκεφτόταν να μεταφέρει σχεδόν 50 κιλά κοκαΐνης με το όχημά του».

Διαβάστε Ακόμα 

«Τρομάζει» το νέο οπλοστάσιο της Κίνας - Περιλαμβάνει και υπερηχητικούς πυραύλους

Προκαλεί η Τουρκία: Άσκηση με τεθωρακισμένα στον Έβρο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA