Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο περίεργος μονόλιθος, που μοιάζει σαν ένα μεγάλο μεταλλικό υποστήλωμα, βρέθηκε από έναν αγρότη την Παρασκευή στην επαρχία Σανλιούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Πάνω του είναι λαξευμένο το ρητό: «Κοίτα τον ουρανό αν θες να δεις το φεγγάρι».

Το μυστήριο εύρημα έχει περίπου 3 μέτρα ύψος και ένα μέτρο πλάτος. Εντοπίστηκε κοντά στο Γκιομπεκλί Τεπέ, το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο έχει μεγαλιθικές δομές που χρονολογούνται από την 10η χιλιετία π.Χ., χιλιάδες χρόνια πριν από το Stonehenge.

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την Κυριακή ότι δυνάμεις της χωροφυλακής έψαχναν στοιχεία εξετάζοντας πλάνα κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης της περιοχής και έκαναν έρευνες σε οχήματα που εικάζεται ότι μπορούσαν να μεταφέρουν τον μονόλιθο.

Αξίζει να τονιστεί ότι κι άλλοι μυστηριώδεις μονόλιθοι έχουν εμφανιστεί (και μερικοί έχουν εξαφανιστεί) σε πολλές χώρες τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε ακόμα:

Σκωτία: Γύριζαν πορνό βίντεο σε... βάση πυρηνικών υποβρυχίων

Προκαλεί η Τουρκία: Άσκηση με τεθωρακισμένα στον Έβρο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA