Μενού
  • Α-
  • Α+

«Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας , δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατικοποιήστε τα νησιά», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Aksam, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ. Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός έκανε λόγο για «προκλητικές επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων» στα νησιά.

«Οι Έλληνες στρατικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατικοποίησης. Παρά τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας. Ποιός έχει επεκτατικές βλέψεις; Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ στράφηκε και κατά του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου αναφέροντας: «Tώρα στις πύλες της Ευρώπης προσπαθούν να καλύψουν τις παρανομίες τους και προσπαθούν να εξηγήσουν προβλήματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ο Έλληνας υπουργός είπε σε υπουργό της Γερμανίας πως "τρεις φορές φτάσαμε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία”. Βλέπουν όνειρα. Δεν έχουμε ούτε σκέψεις, ούτε σχέδια. Ο Έλληνας υπουργός ζήτησε από την Γερμανίδα ομόλογο του την ακύρωση της παράδοσης των υποβρυχίων και των ανταλλακτικών. Η Γερμανία αρνήθηκε το αίτημα αυτό».

Ως προς το ζήτημα των S-400, δήλωσε: «είπαμε στις ΗΠΑ πως είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε στο ίδιο μοντέλο που εφαρμόζεται με τους S-300 στην Κρήτη. Δεν σημαίνει πως θα τα χρησιμοποιούμε συνέχεια τα συστήματα αυτά. Θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση απειλής και αυτό το αποφασίζουμε εμείς».

Διαβάστε Ακόμα 

Πρόταση Κικίλια για «σκληρό» lockdown στην Αττική

Τζανάκης: Έως και 2.500 κρούσματα τη μέρα στις αρχές Μαρτίου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA