Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως ανακοίνωσε ο Πίτερ Έμπαρεκ, επικεφαλής της ομάδας του ΠΟΥ που βρισκόταν στη Γουχάν εδώ και ένα μήνα, ερευνώντας την προέλευση του κορονοϊού, δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω έρευνες για το αν ο ιός εισήχθη στη χώρα – πιθανόν μέσω κατεψυγμένων κρεάτων στην αγορά της Γουχάν- όπου εντοπίστηκε η πρώτη συρροή κρουσμάτων. 

Ο Δρ Έμπαρεκ υποστήριξε επίσης τους ισχυρισμούς του Πεκίνου ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις μετάδοσης «στη Γουχάν ή οπουδήποτε αλλού» στην Κίνα πριν από τον Δεκέμβριο του 2019- παρά τις ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι ο ιός κυκλοφορούσε σε όλο τον κόσμο ήδη από τον Σεπτέμβριο. 

«Αν και η μετάδοση του κορονοϊού από τις νυχτερίδες σε ανθρώπους παραμένει η πιο πιθανή πηγή προέλευσης του ιού, ο αρχικός ξενιστής "δεν έχει ταυτοποιηθεί”» δήλωσε στην προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της κινεζικής ομάδας των επιστημόνων, Δρ Λιανγκ Γουίνιαν.

Πρόσθεσε ότι μελέτες έδειξαν ότι ο ιός «μπορεί να μεταφερθεί σε μεγάλες αποστάσεις σε κατεψυγμένα προϊόντα», «δείχνοντας» ότι ο κορονοϊός πιθανότατα εισήχθη στη χώρα, μια θεωρία που «άνθιζε» στην Κίνα τους τελευταίους μήνες.

Ο Δρ Λιανγκ όπως και ο Δρ Έμπαρκ υποστήριξε επίσης ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κορονοϊός είχε εμφανιστεί στην Κίνα πριν από τον Δεκέμβριο του 2019.

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Υψηλότερος κατά περίπου 35% ο κίνδυνος θανάτου από τη «βρετανική» μετάλλαξη – Έρευνα

ΠΟΥ: Νωρίς για ν'απορρίψουμε το εμβόλιο της AstraZeneca

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA