Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα προγράμματα αυτά χρηματοδοτήθηκαν, μάλιστα, με ποσό που αγγίζει τα 300 εκατομμυρία δολάρια και προήλθε από κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, την έκθεση συνέταξαν ανεξάρτητοι φορείς που παρακολουθούν την πορεία εφαρμογής των κυρώσεων και οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η Πιονγιάνγκ «παρήγαγε υλικό πυρηνικής σχάσης, διατήρησε πυρηνικές υποδομές και αναβάθμισε τις υποδομές των βαλλιστικών της πυραύλων», ενώ συνέχισε να αναζητάει από το εξωτερικό πρώτες ύλες, αλλά και νέες τεχνολογίες για τα προγράμματα αυτά.

Η ετήσια αναφορά προς την επιτροπή κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα, έρχεται στη δημοσιότητα μερικές εβδομάδες μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τζο Μπάιντεν.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε χθες ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει μία νέα προσέγγιση στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανομένης μίας πλήρους επανεξέτασης με τους συμμάχους «σχετικά με τις επιλογές συνέχισης της άσκησης πίεσης, αλλά και το ενδεχόμενο μελλοντικής διπλωματικής δράσης».

Σημειώνεται πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συναντήθηκαν τρεις φορές το 2018 και το 2019, αλλά απέτυχαν να σημειώσουν πρόοδο όσον αφορά την απαίτηση της Ουάσινγκτον προς την Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα, καθώς και την απαίτηση της Βόρειας Κορέας για τον τερματισμό των κυρώσεων.

Διαβάστε ακόμα

ΠΟΥ: Εν οίδα ότι... ουδέν οίδα για τον κορονοϊό – Τι λέει το πόρισμα για παγκολίνους, νυχτερίδες και ξενιστές

Οργή στη Γαλλία – Σοκαριστική καταγγελία: «Με βίασαν 20 πυροσβέστες από τα 13 μέχρι τα 15 μου»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA