Μενού
  • Α-
  • Α+

«Αυτή η υπόθεση επικεντρώνεται στην επιθετική τακτική και τη στρατηγική της Robinhood για να προσελκύσει άπειρους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Άλεξ, οι οποίοι αναλαμβάνουν ρίσκα με στόχο ένα δελεαστικό κέρδος», δήλωσαν στη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του Άλεξ, Νταν και Ντόροθι Κέρνς, που ζουν στο Ναπερβίλ του Ιλινόις.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δύο γονέων στο CBS News, η Robinhood στοχεύει σε πελάτες νεαρής ηλικίας, τους ενθαρρύνει να συμμετάσχουν σε επικίνδυνες συναλλαγές και δεν προσφέρει «ουσιαστική υποστήριξη πελατών».

Ο Άλεξ Κερνς, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιούνιο, όταν αντιλήφθηκε ότι είχε έναν αρνητικό λογαριασμό, ύψους 730.165 δολαρίων, στην πλατφόρμα της Robinhood.

Σύμφωνα με την αγωγή, αφού συνειδητοποίησε το χρέος, έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Robinhood και ζήτησε βοήθεια, λέγοντας: «Μου πιστώθηκαν λανθασμένα περισσότερα χρήματα από ό,τι έπρεπε. Θα μπορούσε κάποιος παρακαλώ να το εξετάσει;»

Το CBS News ανέφερε ότι η Robinhood απάντησε με ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα που ανέφερε ότι η εταιρεία «εργαζόταν πάνω στο ζήτημα».

Στη συνέχεια αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, αφού πρώτα έγραψε ένα γράμμα προς την οικογένειά του, κατηγορώντας τη Robinhood ως υπεύθυνη για την πράξη του.

Στη μήνυση που κατατέθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, οι γονείς του 20χρονου κατηγορούν την Robinhood ότι συνέβαλε στον θάνατο του γιού τους μέσω «παραπλανητικών επικοινωνιών». 

Εκπρόσωπος της Robinhood δήλωσε στο CNBC: «Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του Άλεξ Κερνς. Από τον Ιούνιο έχουμε βελτιώσει τις επιλογές στην πλατφόρμα μας».

Διαβάστε ακόμα

Οργή στη Γαλλία – Σοκαριστική καταγγελία: «Με βίασαν 20 πυροσβέστες από τα 13 μέχρι τα 15 μου»

Θρίλερ στα Ιμαλάια: Πώς σώθηκε ο Αντώνης Συκάρης - Αγνοούνται τρεις κορυφαίοι ορειβάτες

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA