Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μια συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα ο 49χρονος δισεκατομμυριούχος, που έχει θέσει ως στόχο την εκτόξευση της πρώτης μη επανδρωμένης αποστολής στον Άρη το 2024, υποστήριξε ότι αντιμετωπίζουμε επικείμενες απειλές εξαφάνισης από υπερηφαίστεια, χτυπήματα κομήτη ή έναν «γιγαντιαίο πόλεμο».

Εάν ξεσπάσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, τότε θα υπάρχει μια «μικρή» πιθανότητα να οικοδομηθεί μια αυτοσυντηρούμενη πόλη στον Άρη, πρόσθεσε ο Έλον Μασκ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla περιέγραψε, επίσης, τα μακροχρόνια σχέδιά του να αποικίσει τον Κόκκινο Πλανήτη μέχρι το 2050, χρησιμοποιώντας πυραύλους που κατασκευάστηκαν από τη SpaceX, ως μια «μεγάλη περιπέτεια».

Μιλώντας σε διαδικτυακό συνέδριο Mars Society 2020, είπε: «Νομίζω ότι είναι χρήσιμο να έχουμε ως στόχο τη δημιουργία μιας αυτόνομης πόλης στον Άρη. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος, όχι απλά μερικοί άνθρωποι ή μια βάση, αλλά μια αυτοσυντηρούμενη πόλη».

Ο Μασκ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι η ανθρωπότητα πρέπει να αποικίσει τον Άρη και να γίνει ένα «διαπλανητικό είδος» για να σωθεί από την εξαφάνιση. Έχει προηγουμένως απαριθμήσει τον πυρηνικό πόλεμο, τα ρομπότ δολοφόνων, ακόμη και την αποτέφρωση της Γης καθώς καταπλακώνεται από τον Ήλιο, ως απειλές για το ανθρώπινο είδος.

Με πληροφορίες από thesun.co.uk

Διαβάστε ακόμα:

Νέα «προφητεία» από τον Μπιλ Γκέιτς: Έρχονται δύο ακόμη μεγάλες καταστροφές

Γαλλία: Μοναχή ανάρρωσε από κορονοϊό λίγο πριν από τα 117α γενέθλιά της

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA