Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αιτήσεις ανοίγουν στις 31 Μαρτίου και οι γυναίκες ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση, καθώς ο οργανισμός επιδιώκει «να επεκτείνει την ποικιλομορφία των φύλων στις τάξεις μας», σύμφωνα με δήλωση του ESA που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

«Για να προχωρήσουμε μακρύτερα από ότι έχουμε ποτέ πριν, πρέπει να κοιτάξουμε ευρύτερα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ESA Γιαν Βέρνερ στη δήλωση.

«Αυτή η διαδικασία πρόσληψης είναι το πρώτο βήμα και ανυπομονώ να παρακολουθήσω την ανάπτυξη του οργανισμού σε όλους τους τομείς της εξερεύνησης του διαστήματος και της καινοτομίας, με τους διεθνείς εταίρους μας, τα επόμενα χρόνια.» Ο οργανισμός είναι πρόθυμος να λάβει αιτήσεις από κάθε μέρος της κοινωνίας, σύμφωνα με τον Ντέβιντ Πάρκερ, διευθυντή της ανθρώπινης και ρομποτικής εξερεύνησης.

«Η ποικιλομορφία στην ESA δεν πρέπει μόνο να αφορά την προέλευση, την ηλικία, το υπόβαθρο ή το φύλο των αστροναυτών μας, αλλά και ίσως σωματικές αναπηρίες», δήλωσε ο Πάρκερ

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 28 Μαΐου στον ιστότοπο καριέρας του ESA. Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν στη συνέχεια σε διαδικασία επιλογής έξι σταδίων που έχει προγραμματιστεί να λήξει τον Οκτώβριο του 2022, ανέφερε η δήλωση.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι υπήκοοι κράτους μέλους του ESA, να βρίσκονται εντός του εύρους ύψους 153 έως 190 εκατοστών, να μιλούν και να διαβάζουν στα αγγλικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ESA. Ο οργανισμός απαιτεί πτυχίο πανεπιστημίου ή ισοδύναμο στις φυσικές επιστήμες, τη μηχανική ή την ιατρική και προτιμά τους αιτούντες με τουλάχιστον τρία χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε σχετικό τομέα. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι σε καλή σωματική υγεία και κατά προτίμηση θα είναι 27-37 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Τον Οκτώβριο, η ESA υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη NASA με στόχο τη διευκόλυνση της βιώσιμης εξερεύνησης της Σελήνης. Οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν στο σεληνιακό φυλάκιο Artemis Gateway, το οποίο θα λειτουργήσει ως σταθμός που θα εξυπηρετεί αστροναύτες που ταξιδεύουν από τη γη πριν φτάσουν στην επιφάνεια της σελήνης.

Διαβάστε ακόμα

Εριέττα Μανούρη: Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση επάνω στη σκηνή

Έλλη Κοκκίνου: «Μεγάλος καλλιτέχνης μου χαμήλωνε το μικρόφωνο και δεν είχα καμία δύναμη αντίδρασης»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA