Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια 63χρονη γυναίκα στο Τέξας εξαπατήθηκε χάνοντας 100.000 δολάρια, από ένα fake προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς είχε την ψευδαίσθηση ότι φλέρταρε με τον γνωστό Αμερικανό τραγουδιστή Μπρούνο Μαρς.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια όπου ένας 39χρονος Νιγηριανός κάτοικος του Χιούστον βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για ένα ψεύτικο προφίλ στο Instagram, μέσω του οποίου φέρεται να απέσπασε από το θύμα όλες τις οικονομίες της.

Το θύμα, κάτοικος του North Richland Hills του Τέξας, δήλωσε στην αστυνομία ότι το 2018 δημιούργησε ένα προφίλ στο Instagram «σε αναζήτηση συντροφικότητας».

Στη συνέχεια ήρθε σε επαφή στο διαδίκτυο με κάποιον που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Μπρούνο Μαρς. Κατά τη διάρκεια των επαφών που είχαν στο Instagram και στο Google Hangouts, η γυναίκα είπε στις Αρχές ότι «ερωτεύτηκε» το άτομο που νόμιζε ότι ήταν ο γνωστός τραγουδιστής.

Η... περιοδεία

Επιπλέον, ο «Μαρς» είπε στη γυναίκα ότι σχεδίαζε να εγκαταλείψει την περιοδεία του, ώστε να μπορεί να είναι μαζί της. Η γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι πίστευε τότε ότι επικοινωνούσε με τον βραβευμένο με Grammy καλλιτέχνη αφού έλαβε μηνύματα που τον εμφάνιζαν να βρίσκεται σε περιοδεία.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο «Μαρς» ζήτησε από τη γυναίκα να του στείλει μια επιταγή 10.000 δολαρίων για να καλύψει τα έξοδα περιοδείας, σύμφωνα με την αστυνομία. Η 63χρονη συμφώνησε. Πήγε σε ένα τοπικό υποκατάστημα της τράπεζας Wells Fargo στο North Richland Hills και έκοψε μια επιταγή στο όνομα ενός προσώπου που περιγράφεται ως «φίλος της μπάντας», σύμφωνα με τις Αρχές. Στη συνέχεια, η γυναίκα κατέθεσε την επιταγή σε λογαριασμό στην JPMorgan Chase. 

Νέα κατάθεση χρημάτων

Δύο ημέρες αργότερα, η γυναίκα επικοινώνησε για άλλη μια φορά με τον «Μαρς» ο οποίος ζήτησε άλλα 90.000 δολάρια, αν και δεν εξήγησε το λόγο. Ξαναπήγε στην τράπεζα και κατέθσε το ποσό σε διαφορετικό λογαριασμό αυτήν τη φορά. 

Η έρευνα έδειξε ότι οι δύο λογαριασμοί ανήκαν στον Νιγηριανό κατηγορούμενο και έναν άλλον άνδρα που κατηγορείται επίσης ως συνεργός του. Στις Αρχές υποστήριξε πως δεν ήξερε για ποιο λόγο είχαν μπει αυτά τα λεφτά στον λογαριασμό του.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

Διαβάστε ακόμα:

Europol: Συνελήφθησαν 10 χάκερς - Ύποπτοι για κλοπή 100 εκατ. δολαρίων από διάσημους

Πέθανε στα 25 της χρόνια το μοντέλο Κάσια Λέναρντ - Η ταραχώδης σχέση με τον Ζερόμ Μπόατενγκ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA