Μενού
  • Α-
  • Α+

Είκοσι χρόνια μετά την ανακάλυψη του αστεροειδή με το όνομα 231937 (2001 FO32) ετοιμάζεται να πλησιάσει τον πλανήτη μας τον επόμενο μήνα και μάλιστα η NASA τον χαρακτηρίζει «δυνητικά επικίνδυνο». 

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι θα απέχει 1,2 τρισεκατομμύρια μίλια από την Γη, επομένως θεωρείται απίθανο να την βλάψει. 

Ο λόγος που χαρακτηρίζεται δυνητικά επικίνδυνος από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, είναι διότι έρχεται σε απόσταση μικρότερη των 4,5 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη και ίσως χτυπήσει τον πλανήτη στο μέλλον. 

Στις 21 Μαρτίου 2021 και ώρα 16:03 (ώρα Γκρίνουϊτς) πάντως, θα βρίσκεται στον πλανήτη μας πιο κοντά από ποτέ. 

Για να εντοπιστεί από τους ενδιαφερόμενους, απαιτείται τηλεσκόπιο με διάφραγμα οκτώ ιντσών αμέσως μετά από το ηλιοβασίλεμα εκείνης της ημέρας, κοιτάζοντας ελαφρώς πάνω από τον νότιο ορίζοντα, ανάμεσα στους αστερισμούς του Σκορπιού και του Τοξότη.

Ο αστεροειδής εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2001, από μια σειρά τηλεσκοπίων στο Νέο Μεξικό που αποτελούν μέρος του προγράμματος Lincoln Near-Earth Asteroid Research (LINEAR).

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και η NASA χρηματοδοτούν το έργο του MIT που εντόπισε το διαστημικό βράχο στις 23 Μαρτίου 2001 και έκτοτε βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Πηγή: Report.az

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA