Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ολλανδία: Νεαρός με σορτσάκι έκανε πατινάζ και βυθίστηκε στο παγωμένο νερό

Ένας τολμηρός Ολλανδός ψυχαγωγούσε πλήθος θεατών στο Άμστερνταμ κάνοντας πατινάζ πάνω σε ένα λεπτό στρώμα πάγου, φορώντας μονάχα ένα σορτς, σε ένα από τα κανάλια της πόλης. Ο πάγος έσπασε αμέσως, στέλνοντας τον σκέιτερ στο παγωμένο νερό.

Παρά την ανώμαλη προσγείωση, ο σκέιτερ φαίνεται πως πήρε την πτώση του χαλαρά, καθώς ακούγεται να γελάει όταν επανεμφανίζεται από το στρώμα πάγου.

Ευτυχώς για τον ίδιο, βρέθηκε ένας συμπολίτης του να τον τραβήξει με ένα σχοινί και να τον μεταφέρει κάπου θερμότερα.

Αυτές τις μέρες, αρκετοί άνθρωποι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις να μην κάνουν πατινάζ στον λεπτό πάγο μιας παγωμένης λίμνης στην Ολλανδία, που βρίσκεται πολύ κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Η χώρα χτυπήθηκε από την πρώτη σοβαρή χιονοθύελλα εδώ και πάνω από μια δεκαετία το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας ενθουσιασμό στη χώρα, όπου σχεδόν όλοι λέγεται ότι έχουν ένα ζευγάρι πατίνια έτοιμο για να κάνουν βόλτα πάνω από τα παγωμένα κανάλια.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν το πατινάζ, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς και τραυματισμοί που ενδεχομένως να στείλουν κι άλλα άτομα στα ήδη υπό πίεση νοσοκομεία.

Η προειδοποίηση δεν σταμάτησε αρκετούς εραστές των χειμερινών σπορ, οι οποίοι σε κάμποσες περιπτώσεις βρέθηκαν στο παγωμένο νερό.

Οι διασώστες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης με ειδικά προστατευτικά εργαλεία συνόδευσαν τελικά μερικούς από αυτούς στην όχθη.

Ο Ρούτε ξεκαθάρισε ότι το πατινάζ πρέπει να περιορίζεται σε ζεύγη λόγω των περιορισμών κατά του κορονοϊού.

«Παρακαλώ, μην πέσετε και χριεαστεί να μεταφερθείτε στο νοσοκομείο επειδή όλα είναι ήδη πολύ απασχολημένα», τόνισε.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Προς παράταση του lockdown σε Γερμανία και Ολλανδία

Τα 10 μυστικά της ασφαλούς οδήγησης στην κακοκαιρία

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.