Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μπεν Μπάρον μπορεί να πέρασε από το σημείο ελέγχου στο Λάνκασαϊρ με ταχύτητα αρκετά κάτω από το όριο, ωστόσο οδηγούσε επί περίπου 200 μέτρα με τα χέρια μακριά από το τιμόνι.

Έτσι, ο 44χρονος προγραμματιστής λογισμικού κρίθηκε ότι δεν ήταν «σε θέση να έχει τον κατάλληλο έλεγχο του οχήματος».

Ο Μπάρον είπε ότι «γέλασε μέχρι δακρύων» λαμβάνοντας την επιστολή που περιείχε την ειδοποίηση για την προβλεπόμενη δίωξη στα μέσα Ιανουαρίου.

Πιστεύει ότι όποιος του επέβαλε το πρόστιμο, το «πήρε προσωπικά» και γι'αυτό, έχει ξεκινήσει μια σελίδα χρηματοδότησης GoFundMe για να καλύψει το ποσό του προστίμου. Μάλιστα, υποσχέθηκε να δώσει τα χρήματα που ενδεχομένως περισσέψουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το περιστατικό συνέβη στις 5 Δεκεμβρίου, όταν ο Μπάρον από το Λάνκασαϊρ πήγαινε στη δουλειά του. 

«Είμαι ευτυχής που πρέπει να πληρώσω το πρόστιμο. Έκανα μια πανηγυρική χειρονομία με τα δύο χέρια, το οποίο προφανώς οδηγεί τώρα στη δίωξη. Συνέχισα να την κάνω για περίπου 200 μέτρα ακόμα. Έχουν καλές κάμερες. Νομίζω ότι, κοιτάζοντας στο διαδίκτυο, το μέγιστο πρόστιμο είναι 1.000 λίρες για αυτό το αδίκημα. Αποφάσισα να ξεκινήσω ένα GoFundMe. Ας ελπίσουμε ότι οι άνθρωποι με αίσθηση του χιούμορ θα δωρίσουν χρήματα. Θα πληρώσω το πρόστιμο και στη συνέχεια θα δώσω τα υπόλοιπα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς αν έχει απομείνει κάτι.»

Παρότι η σελίδα ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη (10/2) το πρωί, δεν έχει ακόμη προσελκύσει δωρεές.

Σύμφωνα με τον βρετανικό ΚΟΚ, όσοι δεν έχουν σωστό έλεγχο ενός μηχανοκίνητου οχήματος, μπορεί να λάβουν τρεις βαθμούς ποινής και πρόστιμο 100 λιρών. Η μέγιστη ποινή είναι πρόστιμο 1.000 λιρών.

Ο Μπάρον παραδέχτηκε ότι γνώριζε πως στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχαν κάμερες και γι'αυτό φρόντισε να οδηγεί κάτω από το όριο ταχύτητας. 

«Νόμιζα ότι ήμουν απολύτως εντάξει και δεν θα υπήρχε θέμα, αλλά σαφώς αποφάσισαν να το κάνουν προσωπικό καθώς είχα και τα δύο χέρια μακριά από το τιμόνι. Έλαβα την αρχική ειδοποίηση πριν από περίπου ένα μήνα, αλλά τους απάντησα λέγοντας ότι δεν το είχαν στείλει εν ευθέτω χρόνω. Υποτίθεται ότι θα μου έστελναν την ειδοποίηση μέσα σε 14 ημέρες. Το έστειλα πίσω λέγοντας «είναι εκπρόθεσμο και θα κάνω ένσταση».

Πηγή: Mirror

Διαβάστε ακόμα:

«SOS» στη Μεγάλη Βρετανία για τις μέλισσες: Δεν μπορούν να κάνουν εισαγωγές για να ανθίσουν τα δέντρα

Αυστραλία: Σκοτώνουν κροκόδειλους για να βρουν τα οστά ενός αγνοούμενου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA