Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με το δικαστήριο στη Χάγη, «η απαγόρευση κυκλοφορίας βασίζεται σε έναν νόμο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπου δεν υπάρχει χρόνος για συζήτηση με το Κοινοβούλιο».

«Δεν υπήρχε οποιαδήποτε τέτοια πιεστική ανάγκη σε αυτήν την περίπτωση. Εκτεταμένα μέτρα, όπως αυτά, πρέπει να στηρίζονται σε κατάλληλους νόμους», τόνιζεται στην απόφαση, που είδε το φως της δημοσιότητας.

Το δικαστήριο ανέφερε πως η κυβέρνηση απέτυχε να καταστήσει σαφές γιατί η απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν απολύτως απαραίτητη σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, καθώς το ποσοστό μόλυνσης στην Ολλανδία μειωνόταν ήδη προτού τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο.

Σημειώνεται πως η απαγόρευση κυκλοφορίας - η πρώτη στην Ολλανδία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - προκάλεσε πολυήμερες ταραχές στο πλαίσιο διαδηλώσεων κατά του lockdown, αφότου εισήχθη σε πρώτη φάση στις 23 Ιανουαρίου.

Το περιοριστικό μέτρο, που επιτρέπει τη μετακίνηση εκτός σπιτιού μόνο για λόγους μεγάλης ανάγκης από τις 21:00 έως τις 04:30, παρατάθηκε, μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα μέχρι τουλάχιστον τις 3 Μαρτίου.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε ότι θα χρειαστεί να μελετήσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Διαβάστε ακόμα

Έδωσε 1 δολάριο και ανακάλυψε πως αγόρασε πανάκριβο πίνακα διάσημου... «καλλιτέχνη ύπνου»

Νέο viral βίντεο στο Tiktok με καυτό κερί προκαλεί την οργή των δερματολόγων

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA