Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αμερικανική εφημερίδα σε άρθρο που δημοσιεύεται στις 16 Φεβρουαρίου αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ηθοποιοί και σκηνοθέτες έχουν κατηγορηθεί για κακοποίηση ή παρενόχληση και έχουν απομακρυνθεί από παραγωγές. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, παραιτήθηκε  εν μέσω ενός μπαράζ καταγγελιών σε βάρος του για σεξουαλικές κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις που ο ίδιος αρνείται». 

Παράλληλα η εφημερίδα επικαλούμενη δικαστική πηγή που δεν κατονομάζει αναφέρει ότι αναμένονται «περισσότερες υποθέσεις» τονίζοντας πάντως πως δεδομένων των χρόνων που έχουν περάσει από τα καταγγελλόμενα είναι άγνωστο πόσες από τις υποθέσεις θα φτάσουν στα δικαστήρια. 

Οι New York Times χαρακτηρίζουν την Ελλάδα «μια από τις πιο συντηρητικές κοινωνίες της Ευρώπης» όπου «τέτοιου τύπου κακοποιήσεις φημολογούνταν χρόνια όμως δεν συζητούνταν ανοιχτά και φυσικά δεν διώκονταν». 

Αναφορά γίνεται και στην ανακοίνωση των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου που κάνει λόγο για «αμέτρητες περιπτώσεις εκφοβισμού στο χώρο εργασίας και σεξιστικής βίας, ρατσισμό, ομοφοβία και άλλες μορφές διακρίσεων».  Εκτός από την «υπόθεση Λιγνάδη» στο κείμενο των NYT αναφέρεται ακόμα η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου ως εκείνη που ξεκίνησε το ελληνικό #MeToo και οι καταγγελλόμενοι όπως ο σκηνοθέτης Κώστας Ζάπας αλλά και ο Κώστας Σπυρόπουλος.

Διαβάστε Ακόμα 

Συγκλονίζει ο Βασίλης για τον γνωστό σκηνοθέτη: Με κακοποιούσε σεξουαλικά για 4 χρόνια – Μου είχε προτείνει να βρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα

Λίλιαν Αρχόντη για θύτες καταγγελιών: Τάσσομαι υπέρ των μεγάλων αυτών ανθρώπων του χώρου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA