Μενού
  • Α-
  • Α+

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ανθρώπινους σκελετούς στο ναυάγιο ενός πειρατικού πλοίου στις ακτές του Cape Cod στις ΗΠΑ και πιστεύουν ότι μεταξύ των τουλάχιστον έξι νεκρών θα είναι και τα οστά του περίφημου πειρατή Μπελαμί.

Τα οστά που βρέθηκαν έχουν γίνει ένα με μάζες αντικειμένων και ορυκτών στο βυθό της θάλασσας μετά από τόσο καιρό, που ήταν εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και να αναγνωριστούν.

Το πειρατικό πλοίο «Whydah»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Boston Globe» το πειρατικό πλοίο ονομαζόταν «Whydah» και βυθίστηκε κοντά στο Γουέλφλιτ το 1717. Λέγεται ότι ήταν πρώην δουλεμπορικό και κλάπηκε από τους πειρατές. Βυθίστηκε κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας και μόλις δύο από τα 146 μέλη του πληρώματος επέζησαν.

Πώς η τεχνολογία θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση των σκελετών

Οι σκελετοί εξετάζονται από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Μπάρι Κλίφορντ, ο οποίος ανακάλυψε το ναυάγιο το 1984. «Ελπίζουμε ότι η σύγχρονη τεχνολογία αιχμής θα μας βοηθήσει να ταυτοποιήσουμε αυτούς τους πειρατές και να τους επανασυνδέσουμε με οποιονδήποτε απόγονό τους, που θα μπορούσε να είναι εκεί έξω» δήλωσε ο Κλίφορντ.Οι ειδικοί ελπίζουν ότι η ανάλυση των σκελετών θα τους βοηθήσει να βρουν επιτέλους τον καπετάνιο του «Whydah».

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το DNA από μερικά από τα οστά θα μπορούσε να ταιριάξει με εκείνο του «Black Sam». Δείγμα DNA ενός απογόνου του Μπελαμί που εντοπίστηκε στην Αγγλία το 2018 θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση.

Στο σημείο του ναυαγίου βρέθηκαν ακόμα 200.000 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και χρυσά νομίσματα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του θησαυρού του παραμένει στο βυθό.

Ποιος ήταν ο Πειρατής Σάμιουελ Μπελαμί

Ο «Black Sam» γεννήθηκε στο Ντεβονσάιρ της Αγγλίας το 1689. Ως έφηβος κατατάχθηκε στο Ναυτικό αλλά σύντομα έγινε πειρατής στις Δυτικές Ινδίες. Ήταν μέλος της «Ιπτάμενης Συμμορίας» πειρατών και σύμφωνα με το Forbes ήταν ο πλουσιότερος πειρατής όλων των εποχών.  Λέγεται ότι είχε κάνει ρεσάλτο σε πάνω από 53 πλοία και είχε συγκεντρώσει λάφυρα συνολικής αξίας 142,5 εκατομμυρίων δολαρίων!

Ο Μπελαμί πιστεύεται ότι βρισκόταν στο «Whydah» όταν βυθίστηκε αλλά δεν βρέθηκε ποτέ.

Λέγεται ότι είχε «ακριβά γούστα», ντυνόταν καλά, κουβαλούσε τέσσερα πιστόλια και έπιανε τα μαύρα μαλλιά του αλογοουρά. Ήταν παντεμένος και είχε ένα παιδί στην Αγγλία αλλά είχε μεγάλη «πέραση» στις γυναίκες.

Πηγή: The Sun

Διαβάστε ακόμα

Ανατριχιαστικές ιστορίες από την ηλεκτρική καρέκλα - Δημοσιογράφος κάλυψε πάνω από 60 εκτελέσεις

Ξέρουμε πώς θα τιμωρούσαν τον Τραμπ στην Αρχαία Ρώμη - Γιατί δεν πρέπει να το δοκιμάσουμε

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA