Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, πρόκειται για το παιχνίδι «Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη» που ουσιαστικά είναι ένα παζλ το οποίο συνοδεύεται με βιβλίο και μαθαίνει στα παιδιά τις χώρες της Ευρώπης. 

Το βιβλίο παρουσίαζε τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου ως «το βόρειο τμήμα» που μάλιστα «ανήκει στην Τουρκία»

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «η Κύπρος είναι νησί της Μεσογείου και το βόρειο τμήμα της ανήκει στην Τουρκία». 

Όπως ήταν φυσικό, ήγειρε μεγάλες αντιδράσεις.

Η συγγνώμη των εκδόσεων «Ψυχογιός»

Ο εκδοτικός οίκος παραδέχτηκε το ατόπημά του και με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook ανέφερε ότι αποσύρεται και θα επανεκδοθεί.

«Αγαπητοί αναγνώστες λυπούμαστε ιδιαίτερα για το λάθος στην έκδοσή μας "Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη "και την αποσύρουμε από την αγορά προχωρώντας σε διόρθωση κι επανεκτύπωση.

Προφανώς και τα κατεχόμενα δεν μπορούν να μεταφραστούν ότι «ανήκουν» στην Τουρκία.

Προφανώς και το λάθος του μεταφραστή δεν έπρεπε να ξεφύγει και από τον επιμελητή μας» ανέφεραν στο ποστ οι εκδόσεις «Ψυχογιός». 

«Έχουμε εκδώσει πολλούς τίτλους για την Κύπρο μας και κατανοούμε το μέγεθος του λάθους, ειδικά σε μια παιδική έκδοση που περνάει μηνύματα στα παιδιά μας.Ζητούμε και πάλι συγγνώμη και δηλώνουμε πως το προϊόν κατέβηκε από το site μας και από αύριο αποσύρεται από όλη την αγορά» πρόσθεσαν. 

Διαβάστε ακόμα:

Πάμπλο Χασέλ: Πώς η σύλληψη του ράπερ προκάλεσε «τρικυμία» στην κυβέρνηση και «αλλάζει» τη νομοθεσία

Νέος «πόλεμος» Ερντογάν - Ιμάμογλου: Να μην πωλείται φθηνό ψωμί, λέει ο Τούρκος πρόεδρος

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA