Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ερευνα: Ολο και περισσότεροι νέοι ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Μια νέα δημοακόπηαη διαπιστώνει ότι το 5,6 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ αναγνωρίζεται ως μέλη της LGBTQ + κοινότητας και οι περισσότεροι από αυτούς αναγνωρίζονται ως αμφιφυλόφιλοι.

Ιστορική καταμέτρηση των νέων που δηλώνουν μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ και προσελκύονται από περισσότερα του ενός φύλου δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων Gallup. 

Συγκεκριμένα, το 5,6% των πολιτών των ΗΠΑ αναγνωρίζονται πλέον ως μέλη της LGBTQ+ κοινότητας, σε αντίθεση με το 2017 που το ποσοστό αυτό μετά βίας άγγιζε το 4.5%. Αναλυτικότερα, ένας στους έξι ενήλικες της Generation Z (γεννημένοι από το 1997 μέχρι το 2002) δεν είναι στρέιτ, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τις παλαιότερες γενιές. Αξιοσημείωτο, είναι πως μέλη της ΛΟΑΤΚΙ αναγνωρίστηκε και το 1% ατόμων που γεννήθηκαν πριν το 1946.

Από τα 15.000 άτομα άνω των 18 ετών που κλήθηκαν να απαντήσουν στην δημοσκόπηση, το 54,6% δήλωσε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ και συγκεκριμένα αφιφυλόφιλοι. Ακριβώς κάτω από το 25 τοις εκατό δήλωσαν ότι ήταν γκέι, ενώ λίγο πάνω από το 11 τοις εκατό ανέφεραν ότι ήταν λεσβίες ή τρανσέξουαλ. Μόνο το 3,3 τοις εκατό ταυτοποιήθηκαν σε άλλες κατηγορίες όπως queer ή trans. Σχεδόν 8 τοις εκατό αρνήθηκε να απαντήσει. 

Οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναγνωριστούν ως LGBTQ + στο 6,4% σε σύγκριση με το 4,9% των ανδρών. Ίσως το μεγαλύτερο χάσμα, ωστόσο, ήταν η πολιτική σχέση: 8,8% των Δημοκρατικών δήλωσαν ότι ήταν LGBTQ +, σε σύγκριση με 1,7% των Ρεπουμπλικανών και 6,5% των ανεξάρτητων.

Ο επικεφαλής της έρευνας είπε ότι τα ευρήματα είναι όμοια με αυτά που περίμεναν οι ερευνητές.

 

Πήγή: 19thnews.org

Διαβάστε ακόμα:

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Αμφισβητώ τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

Ζευγάρι ζορίστηκε οικονομικά στην καραντίνα και άρχισε να ποστάρει βίντεο στο OnlyFans – Τώρα βγάζει 65.000 ευρώ το μήνα!


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.