Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Μάιλα Ντε Ρεζέντε και η αδελφή της Σοφία Άλμπουκερκ, αμφότερες 19 ετών, έκαναν την επέμβαση στο Μπλούμεναου της νοτίου Βραζιλίας στις 13 και 14 Φεβρουαρίου.

Οι εγχειρήσεις ήταν επιτυχείς και οι δυο τους απολαμβάνουν τώρα τη ζωή ως γυναίκες.

Η Μάιλα δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Πάντα τα κάναμε όλα μαζί και πρόσφατα εκπληρώσαμε το όνειρό μας να κάνουμε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου και να γίνουμε τα πρώτα τρανς δίδυμα στον κόσμο.»

Η ίδια ελπίζει ότι η δημοσιοποίηση της ιστορίας της θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση για τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου και ότι θα προσφέρει κάποια ελπίδα για άλλους τρανσέξουαλ.

«Υπάρχουν πολλές γυναίκες trans που παραιτούνται επειδή η λίστα αναμονής είναι πολύ μεγάλη στο δημόσιο σύστημα υγείας και υπάρχει μόνο μία ιδιωτική κλινική που εκτελεί τη διαδικασία στο Μπλούμεναου.»

«Μου πέταγαν σημειωματάρια στο κεφάλι»

Τα δίδυμα γεννήθηκαν ως αγόρια, αλλά πάντα προσδιορίζονταν ως θηλυκά. «Όταν είδα το αρσενικό σεξουαλικό όργανο που είχα, ένιωσα ότι δεν ήταν δικό μου. Στο ​σχολείο, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Μερικοί συμμαθητές μου μού πέταγαν ακόμη και σημειωματάρια στο κεφάλι.»

Ωστόσο, τα αδέλφια είχαν την υποστήριξη των μελών της οικογένειάς τους. «Πάντα ήξεραν ότι ήμασταν κορίτσια», προσθέτει η Μάιλα.

Οι οικογένειες των διδύμων είναι τόσο υποστηρικτικές ώστε ο παππούς τους πούλησε ακόμη και ένα σπίτι που του ανήκε για να χρηματοδοτήσει τις επεμβάσεις τους. «Είναι πολύ ανοιχτόμυαλος. Ο στόχος μου τώρα είναι να αποφοιτήσω στην ιατρική και να αγοράσω ένα άλλο σπίτι για τους παππούδες μου ως τρόπο αποπληρωμής της χειρονομίας τους», λέει η Μάιλα.

Αφού συγκέντρωσαν αρκετά χρήματα, η Μάιλα και η Σόφια παρακολουθούνταν για χρόνια πριν από τις εγχειρήσεις τους. Έλαβαν επίσης ορμονική θεραπεία καθώς έκαναν τη μετάβαση από το ένα φύλο στο άλλο. «Συμβουλεύω κάθε γυναίκα trans να περάσει από όλη αυτή τη διαδικασία», τονίζει η Μάιλα. 

Ενώ ήταν ένα μακρύ ταξίδι και για τις δύο, τελικά αισθάνονται ευχαριστημένες με το σώμα τους. «Όταν ξύπνησα, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Δεν αισθάνομαι πλέον αυτή την ταλαιπωρία όταν ξαπλώνω ή κάθομαι. Είναι ένα θαυμάσιο πράγμα. Το πρώτο μου ντους μετά το εξιτήριο ήταν μαγικό.»

Τα δίδυμα έχουν λάβει μηνύματα υποστήριξης από όλο τον κόσμο από τότε που η ιστορία τους έγινε viral. Η Μάιλα πρόσθεσε ότι η ίδια και η αδερφή της ελπίζουν να κάνουν τις δικές τους οικογένειες μια μέρα.

«Θέλουμε να είμαστε μητέρες, να υιοθετήσουμε παιδιά. Και θέλουμε επίσης να βοηθήσουμε τους τρανς ανθρώπους να αγωνιστούν για τα όνειρά τους και να μην τα εγκαταλείψουν.»

Πηγή: Daily Star.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Βγαινει σταδιακά από το lockdown η Ελβετία

Μέρκελ: Κανένα προνόμιο στους εμβολιασμένους προς το παρόν

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA