Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ελληνοτουρκικά: Στη Σμύρνη επέστρεψε το «Τσεσμέ» - Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η άσκηση του τουρκικού στόλου

Στον κόλπο της Σμύρνης επέστρεψε το «Τσεσμέ», ενώ παρότι έχει ανακοινωθεί άσκηση με 87 πλοία στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Πατρίδας» στο Αιγαίο δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια συγκέντρωση πλοίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ερευνητικό σκάφος του τουρκικού ναυτικού «Τσεσμέ» αποχώρησε από το Αιγαίο και βρίσκεται στον Κόλπο της Σμύρνης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τουρκική Navtex, που είχε ανακοινωθεί, αναμενόταν το «Τσεσμέ» να πραγματοποιήσει υδρογραφικές έρευνες σε διεθνή ύδατα ανάμεσα σε Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο και Σκύρο, από τις 19 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Επιπλέον παρόλο που η άσκηση για τη «Γαλάζια Πατρίδα» ξεκινά σήμερα (Πέμπτη, 25/2) ο τουρκικός Στόλος δεν έχει βγει ακόμα στο Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο, ούτε υπάρχει συγκέντρωση πλοίων.

Η Τουρκία έχει ανακοινωθεί ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου και θα συμμετέχουν, 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις.

Διαβάστε Ακόμα:

Μητσοτάκης στην Süddeutsche Zeitung: Στόχος ο τουρισμός φέτος να φτάσει στο 50% των εσόδων του 2019

Ο Ερντογάν δυναμιτίζει συνεχώς το κλίμα με την Αθήνα


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Ελληνοτουρκικά #Τουρκία