Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε νέο κρεσέντο προκλητικότητας κατέφυγε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την Ουγγαρία όπου βρίσκεται μετά από συνάντηση που είχε με τον Ούγγρο ομόλογό του Πέτερ Σιγιάρτο.

Συγκεκριμένα κατά την  κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι δύο υπουργοί, ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στο Κυπριακό και στην επικειμένη πενταμερής σύσκεψη που αναμένεται να γίνει στη Γενεύη στα τέλη Απρίλιου.

Μάλιστα για ακόμα μία φορά έβαλλε κατά της χώρας μας λέγοντας ότι το Κυπριακό δεν έχει λυθεί εδώ και 50 χρόνια «επειδή η ελληνική πλευρά δεν το ήθελε» .

«Γιατί προτείναμε τη σύσκεψη 5+1 για το Κυπριακό; Είδαμε στο Κραν Μοντάνα πώς διαπραγματευόμασταν εδώ και 50 χρόνια για τη λύση ομοσπονδίας, ωστόσο οι προσπάθειες απέτυχαν επειδή η ελληνική πλευρά δεν το ήθελε» δήλωσε αρχικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Θα δούμε επίσης και το ενεργειακό ζήτημα. Εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρξει μία δίκαιη κατανομή ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους. Έπειτα, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια μόνιμη λύση. Θα πάμε στη Γενεύη σαν Τουρκία και ΤΔΒΚ (Τουρκική Δημοκρατία της Βορείας Κύπρου, όπως αποκαλούν το ψευδοκράτος οι Τούρκοι) από τις 27 ως τις 29 Απριλίου και θα εκφέρουμε τις απόψεις μας πάνω σε αυτό το θέμα» , Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε έντονα την απόπειρα πραξικοπήματος στην Αρμενία»

Επιπλέον αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο ο στρατός να ζητεί την παραίτηση ενός δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη και καταδίκασε τη συγκεκριμένη ενέργεια.

«Τασσόμαστε κατά οποιουδήποτε πραξικοπήματος ή απόπειρας πραξικοπήματος, οπουδήποτε κι αν γίνονται στον κόσμο. Καταδικάζουμε έντονα την απόπειρα πραξικοπήματος στην Αρμενία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι απόπειρες πραξικοπήματος μπορούν μόνο να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή και γι’ αυτό εναντιωνόμαστε σε αυτές», κατέληξε.

Με πληροφορίες από Hurriyet

Διαβάστε Ακόμα:

Ελληνοτουρκικά: Στη Σμύρνη επέστρεψε το «Τσεσμέ» - Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η άσκηση του τουρκικού στόλου

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Στη Σμύρνη έγιναν «ομαδικές σφαγές» και «εισβολή»!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA