Μενού
  • Α-
  • Α+

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα ανέλυσαν εικόνες που ελήφθησαν από το Mars Reconnaissance Orbiter, από την επιφάνεια του Άρη.

Σε αυτές οι Aditya Khuller και Philip Christensen, βρήκαν στοιχεία για την ύπαρξη σκονισμένου νερού που έχει μετατραπεί σε πάγο, σε χαμηλότερο γεωγραφικό πλάτος

Στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό καθώς όπως αναφέρθηκε όταν ο πάγος σε αυτές τις συνθήκες μπορεί να να υπάρχει νερό σε υγρή μορφή «μέσα στον πάγο».

Αν και αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι υπάρχει ζωή, εντούτοις είναι το καλύτερο μέρος για να βρεθεί κάποια μορφή ζωής στον πλανήτη σήμερα,

Όπως σημειώνεται στην έρευνα του Πανεπιστημίου, η τήξη αυτού του σκονισμένου πάγου θα μπορούσε να οδηγήσει στο σχηματισμό ρεμάτων, όπως φαίνεται στις δορυφορικές εικόνες.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις εικόνες και συνέκριναν με παλιότερες επικονίσεις καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως υπήρξαν παραμορφώσεις στο έδαφος που ενδεχομένως να έχουν δημιουργηθεί από το σκονισμένο χιόνι που λιώνει στον πλανήτη.

Πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε ακόμα

Μεγάλη στιγμή: Προσεδαφίστηκε στον Άρη το ρομποτικό διαστημόπλοιο Perseverance της NASA

Έλον Μασκ: Να δημιουργήσουμε αυτόνομη αποικία στον Άρη πριν από τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA