Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα δοθεί «στις αρχές του Μαρτίου, αφού ο EMA πραγματοποιεί την αξιολόγηση όλων των δεδομένων, που του έχει παραδώσει η Johnson & Johnson, ώστε να γίνει δυνατή η κυκλοφορία του εμβολίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες δόσεις δε θα πρέπει «να φθάσουν στο τέλος του Μαρτίου - αρχές Απριλίου, αφού χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για την παραγωγή τους», δήλωσε η υπουργός.

 Αυτό «αποτελεί ακόμη αντικείμενο συνομιλιών με την εταιρεία», σημείωσε σχετικά .

Χρειάζεται μόνο μία δόση

«Είναι μια πολύ καλή είδηση διότι το εμβόλιο αυτό χρειάζεται μόνο μία δόση, αν και είναι πιθανόν ότι θα χρειασθούν αναμνηστικές δόσεις, δεν το γνωρίζουμε ακόμη», προειδοποίησε η  Πανιέ-Ρυνασέρ.

Σημειώνεται πως οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές έδωσαν χθες την έγκρισή τους για επείγουσα χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson για άτομα άνω των 18 ετών.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι ο στόχος είναι η παράδοση 600 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου αυτού στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: 1.269 νέα κρούσματα και 36 θάνατοι - Στους 391 οι διασωληνωμένοι

Κορονοϊός - Χάρτης κρουσμάτων: 591 νέες μολύνσεις στην Αττική - 136 στη Θεσσαλονίκη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA