Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αυστραλία: Ψαράδες έπιασαν καρχαρία ίσο με το μέγεθος του σκάφους τους

Ένας καρχαρίας-τίγρης που ζυγίζει 394,5 κιλά αλιεύθηκε στα ανοιχτά των ακτών του Σίδνεϊ, από τον καπετάνιο Πολ Μπάρνινγκ και το πλήρωμα του πλοίου Dark Horse.

Οι ψαράδες χρειάστηκαν περισσότερα από 45 λεπτά για να βγάλουν από τα δίχτυα τους τον θανατηφόρο καρχαρία, πριν τον ανεβάσουν στο σκάφος και τον μεταφέρουν στην ακτή για να ζυγιστεί στο λιμάνι του Σίδνεϊ.

Οι αλιείς στη Νέα Νότια Ουαλία διανύουν μία από τις καλύτερες εποχές τους σε 30 χρόνια, αλλά πολλοί είναι επιφυλακτικοί για την επίδειξη των μεγάλων αλιευμάτων τους λόγω της αυξανόμενης κριτικής για το άθλημα.

Οι καρχαρίες-τίγρεις δεν απειλούνται, αλλά η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης τους έχει αναφέρει ως «σχεδόν απειλούμενο είδος».

Ένας ψαράς αναψυχής στη Νέα Νότια Ουαλία επιτρέπεται να έχει μόνο έναν καρχαρία-τίγρη στα καθημερινά του αλιεύματα. Το είδος αυτό ζει σε όλη την Αυστραλία, μπορεί να φτάσει σε 7,62 μέτρα σε μήκος και ζυγίζει περισσότερο από από 800 κιλά.

Θεωρείται το δεύτερο πιο απειλητικό είδος καρχαρία για τον άνθερωπο μετά τους μεγάλους λευκούς, με την πιο πρόσφατη θανατηφόρα συνάντηση να λαμβάνει χώρα τον Νοέμβριο, όταν ο 59χρονος Τσαρλς Τσερνομπόρι σκοτώθηκε στο Cable Beach της Δυτικής Αυστραλίας.

Τα τροπικά έως υπο-τροπικά είδη καρχαρία είναι γνωστό ότι κινούνται προς τα κάτω στην ανατολική ακτή κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών, ακολουθώντας την τροφή.

Πηγή: Daily Mail.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Τον χώρισε κι εκείνος της ζήτησε 35 δολάρια από τα τρία ραντεβού που βγήκαν

Κορονοϊός-Βρετανία: Μια δόση από τα εμβόλια Οξφόρδης και Pfizer μειώνει τις νοσηλείες κατά 80%

 

 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Αυστραλία #Καρχαρίας