Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολωνικό δικαστήριο αθώωσε τους τρεις ακτιβιστές που είχαν κατηγορηθεί για βεβήλωση και προσβολή θρησκευτικού συμβόλου, μετά την διανομή φωτογραφιών που απεικόνιζε την Παναγία με ουράνιο τόξο αντί για φωτοστέφανο. Υπενθυμίζεται, ότι το ουράνιο τόξο είναι το σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ. 

Οι εικόνες είχαν μοιραστεί στην πόλη Πλοκ το 2019 και αναπαριστούσε τόσο την Παναγία, όσο και τον Χριστό με το άνωθεν σύμβολο. Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας ήταν να διαμαρτυρηθούν για την στάση της εκκλησίας έναντι των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 

Η υπόθεση πήρε διάσταση στην χώρα, καθώς αποτέλεσε αφορμή για να εκδηλωθεί η άποψη ότι φιμώνεται η ελευθερία του εξαιτίας της βαθιάς συντηρητικής τους κυβέρνησης. Σημειώνεται, ότι η Πολωνία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που «στραγγάλισε» συνταγματικές ελευθερίες κατά των γυναικών, καθώς απαγόρευσε καθολικά τις αμβλώσεις. 

Οι τρεις ακτιβιστές ήταν αντιμέτωπες με ποινή φυλάκισης έως δύο ετών. 

Μια ομάδα ακτιβιστών δήλωσε: «Αυτό είναι ένας θρίαμβος για το κίνημα αντίστασης LGBTQ + στην πιο ομοφοβική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Η εικόνα περιελάμβανε μια αλλαγή του πιο σεβαστού εικονιδίου της Πολωνίας, της Μητέρας του Θεού της Częstochowa, γνωστή ως η Μαύρη Παναγία της Częstochowa. Το πρωτότυπο στεγάζεται στο μοναστήρι Jasna Góra στην Częstochowa, τον πιο ιερό καθολικό χώρο της Πολωνίας, από τον 14ο αιώνα.

Πηγή: Guardian 

Διαβάστε ακόμα 

Ερευνα: Ολο και περισσότεροι νέοι ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Φόβοι για τη ζωή μοντέλου - Έχει «σιγάσει» ενα χρόνο το προφίλ της στο Instagram και την ψάχνουν φίλοι και followers

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA