Μενού
  • Α-
  • Α+

Ήταν μέρος μιας διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της οποίας ένας μεγάλος αριθμός καφετεριών σε όλη τη χώρα άνοιξαν συμβολικά τις βεράντες τους εν μέσω αυξανόμενης αντίθεσης στο κλείδωμα από τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σκληρά.

«Περιμέναμε αρκετό καιρό, ακόμα δεν βλέπουμε καμία προοπτική από την κυβέρνηση» δήλωσε ένας ιδιοκτήτης καφέ. «Έχουμε μια γελοία δράση: σήμερα κούκλες κάθονται εδώ, την επόμενη εβδομάδα θα είναι πραγματικοί επισκέπτες. Το έχουμε σιχαθεί.»

Οι επιχειρήσεις που δέχονται πελάτες κατά παράβαση του λοκντάουν κινδυνεύουν με πρόστιμο 4.000 ευρώ.

Σε άλλες πόλεις της χώρας, καταστήματα άνοιξαν για λίγες ώρες το πρωί και μια ομάδα εργατών του σεξ οργάνωσε μια διαδήλωση και ένα peep show έξω από το Κοινοβούλιο το απόγευμα.

«Πρέπει κι εμείς να πληρώσουμε ενοίκιο, όπως και κάθε άλλο άτομο που εργάζεται, οπότε γιατί όλοι μπορούν να δουλέψουν εκτός από εμάς;», διερωτήθηκε μια εργάτρια του σεξ από το Άρνεμ, που αυτοπροσδιορίστηκε ως Μελίσσα.

Η ολλανδική κυβέρνηση έχει δεσμεύσει δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των προβληματικών επιχειρήσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών Ουόπκε Χέκστρα συμπάσχει με τους ιδιοκτήτες μπαρ. «Καταλαβαίνω την απογοήτευσή τους. Νομίζω ότι όλοι το καταλαβαίνουμε πολύ καλά», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Χάγη. 

Οι διαμαρτυρίες έρχονται εν μέσω αυξανόμενης κόπωσης για το λοκντάουν όχι μόνο στις Κάτω Χώρες, αλλά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου 531.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πανδημία και οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν τις νέες λοιμώξεις, ενώ σιγά-σιγά αυξάνουν το ρυθμό των εμβολιασμών.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Βουδαπέστη την Κυριακή, απαιτώντας τον τερματισμό των περιορισμών που έχουν αφήσει τους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας σε στασιμότητα για σχεδόν τέσσερις μήνες. Οι πορείες για τον τερματισμό των περιορισμών πραγματοποιούνται σε διάσπαρτη μορφή σε όλη τη Γαλλία και άλλες χώρες.

Πηγή: ABC News.

Διαβάστε ακόμα:

Βολιβία: Επιζών της τραγωδίας της Σαπεκοένσε επιβίωσε από θανατηφόρο τροχαίο

Η αεροπορική εταιρεία που λανσάρει τις «μυστηριώδεις πτήσεις» για να ενισχύσει τον τουρισμό

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA