Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι κορυφαίες αλυσίδες παντοπωλείων, φαρμακείων, λιανικής πώλησης και κατασκευαστές αυτοκινήτων των ΗΠΑ λένε ότι θα συνεχίσουν να απαιτούν μάσκα στα καταστήματα και τις εγκαταστάσεις τους τόσο από τους υπαλλήλους όσο και από τους πελάτες. Υπάρχουν εξαιρέσεις, ωστόσο, και ορισμένοι υποστηρικτές των επιχειρήσεων ανησυχούν ότι το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας θα δημιουργήσει νέες προκλήσεις για τις εταιρείες και τους εργαζομένους τους.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ και του Μισισίπι Τέιτ Ριβς ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι πολιτείες τους θα άρουν τη σχετική υποχρέωση, που ισχύει εδώ και μήνες για να προστατεύσουν από κορονοϊό.

Οι ανακοινώσεις αυτές ήρθαν σε μια περίοδο, στην οποία τα κρούσματα και οι νοσηλείες συνεχίζουν να μειώνονται σε ολόκληρη τη χώρα και περισσότεροι Αμερικανοί εμβολιάζονται. Ωστόσο, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι οι περιορισμοί χαλάρωσης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια άλλη αύξηση, ειδικά με την εξάπλωση των παραλλαγών.

«Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε τις πρακτικές ασφαλείας που επιβάλαμε από τότε που επιστρέψαμε στην εργασία την περασμένη άνοιξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της GM Πάτρικ Μόρισεϊ. Η εταιρεία έχει 13.500 υπαλλήλους στο Τέξας. «Αυτό θα διασφαλίσει ότι προστατεύουμε επαρκώς τους υπαλλήλους μας και θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στα πρότυπα προστασίας του χώρου εργασίας.»

Η χρήση της μάσκας υπήρξε ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα καθ ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο, το προσωπικό εστιατορίων και άλλοι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή έχουν αντιμετωπίσει εκρήξης βίας από πελάτες που δεν ήταν διατεθειμένοι να συμμορφωθούν. 

Η Ένωση Εστιατορίων του Τέξας ανησυχεί επίσης ότι το τέλος της υποχρεωτικής μάσκας θα μπορούσε να εκθέσει τους εργαζόμενους σε αντιπαραθέσεις με πελάτες που αρνούνται να τις φορούν. Η Ένωση θα συνεργαστεί με τους ιδιοκτήτες εστιατορίων και τους υπαλλήλους σχετικά με τις στρατηγικές που θα προωθούν τη μάσκα ανάμεσα στους πελάτες.

Πηγή: CNN.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ - Καπιτώλιο: Συναγερμός μετά από πληροφορίες για εισβολή από παραστρατιωτική ομάδα

Ολλανδία: Ιδιοκτήτες μπαρ και εργάτριες του σεξ διαδηλώνουν κατά του lockdown

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA