Μενού
  • Α-
  • Α+

Στους 11 έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών, από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στη νοτιοανατολική Τουρκία, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπτέραρχος.

Το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι από τους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν εννιά στρατιωτικοί και τέσσερις είχαν μεταφερθεί τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, ωστόσο δύο εξ αυτών υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Ανάμεσα στους νεκρούς διοικητής του 8ου Σώματος, αντιπτέραρχος Οσμάν Ερμπάς.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από την επαρχία Μπινγκόλ στις 12:55 (ώρα Ελλάδας)με προορισμό την επαρχία Μπιτλίς. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ξεκίνησε αφού χάθηκε η επαφή με αυτό περίπου μισή ώρα αργότερα, στις 13:25.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι πρόκειται για δυστύχημα, χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Γιασάρ Γκιουλέρ και ο αρχηγός του Στρατού Ξηράς, Ουμίτ Ντουντάρ, έφυγαν εσπευσμένα από την Άγκυρα με προορισμό το Μπινγκιόλ για να επιθεωρήσουν την περιοχή του δυστυχήματος και να δουν τους τραυματίες.

Τι είπαν αυτόπτες μάρτυρες ρου δυστυχήματος

Ένας κάτοικος της περιοχής είπε ότι μόλις έμαθε ότι έπεσε το στρατιωτικό ελικόπτερο έτρεξε ν’ αναζητήσει επιζώντες.

«Τα παιδιά μας είπαν ότι ένα ελικόπτερο έπεσε κοντά. Όταν φτάσαμε στον τόπο του δυστυχήματος, είδαμε ότι κάποιοι στρατιώτες ήταν νεκροί», δήλωσε ο ντόπιος Νταβούτ Μπικέτς, στο Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu.

Ακόμα σημείωσε ότι ένας από τους επιζώντες ήταν θαμμένος μερικώς κάτω από τα συντρίμμια και το χιόνι, και ότι έσκαψε με τα χέρια του για να ελευθερωθεί ο στρατιώτης.

«Το στόμα του ήταν γεμάτο χιόνι. Καθάρισα το χιόνι, τον βοήθησα ν’ αναπνεύσει και τον ρώτησα αν είναι εντάξει. Στη συνέχεια έσκαψα από το χιόνι γύρω του για τον βοηθήσω να ελευθερωθεί. Είπε ότι ήταν καλά αλλά του ζήτησα να μην μετακινηθεί μήπως και υπήρχε κάποιο σπάσιμο», προσέθεσε και ανέφερε ότι άλλοι ντόπιοι έσωσαν έναν ακόμα στρατιώτη από τα συντρίμμια.

Συλλυπητήρια από πολιτικούς στην Τουρκία

Μετά την είδηση του δυστυχήματος, σχεδόν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες της τουρκικής πολιτικής εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους. Μεταξύ αυτών ήταν ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν και ο διευθυντής επικοινωνίας της προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον γιο του θανόντος αντιπτεράρχου Οσμάν Ερμπάς, Γιιτάλπ, για του εκφράσει προσωπικά τα συλλυπητήρια του.

Επιπλέον τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ μέσω της πρεσβείας τους στην Άγκυρα, όπως και εκπρόσωπος της αντιπροσωπίας της Ε.Ε. στην Τουρκία, Νικολάους Μέγιερ-Λάντρουτ.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ τηλεφώνησε στον Τούρκο πρόεδρο και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, ενώ σε αντίστοιχη κίνηση προέβη και ο γ.γ. του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος κάλεσε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πηγή: Daily Sabah

Διαβάστε Ακόμα:

Ινδός αποκεφάλισε την 17χρονη κόρη του και παραδόθηκε με το κεφάλι της στο χέρι

«Jerusalem Post»: Μυθοπλασία της Άγκυρας τα περί συμφωνίας ΑΟΖ Τουρκίας - Αιγύπτου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA