Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Κάνε Τανάκα, η οποία έχει επιβιώσει δύο φορές από τον καρκίνο, έζησε δύο παγκόσμιες πανδημίες και αγαπά τα ανθρακούχα ποτά, θα πάρει τη φλόγα καθώς περνάει από το Σίμε, στο σπίτι της στη Φουκουόκα.

Ενώ η οικογένειά της θα την σπρώχνει ενώ εκείνη θα κάθεται στο αναπηρικό αμαξίδιο κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής των 100 μέτρων, η Τανάκα είναι αποφασισμένη να περπατήσει τα τελευταία λίγα μέτρα, καθώς θα δίνει τη φλόγα στον επόμενο δρομέα.

«Είναι υπέροχο που έφτασε σε αυτή την ηλικία και μπορεί ακόμα να διατηρήσει έναν ενεργό τρόπο ζωής. Θέλουμε άλλους ανθρώπους να το δουν, να εμπνευστούν και να μην πιστεύουν ότι η ηλικία είναι εμπόδιο», δήλωσε στο CNN ο εγγονός της Έτζι Τανάκα, ο οποίος είναι 60 ετών.

Ακόμα ένα ρεκόρ

Οι προηγούμενοι κάτοχοι του ρεκόρ για τον γηραιότερο λαμπαδηδρόμο περιλαμβάνουν τη Βραζιλιάνα Άιντα Ζεμάνκε, η οποία άναψε τη φλόγα στους Θερινούς Αγώνες του Ρίο 2016 σε ηλικία 106 ετών και τον παίκτη του πινγκ πονγκ Αλεξάντερ Καπταρένκο, ο οποίος μετέφερε τη φλόγα στους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι 2014 σε ηλικία 101 ετών.

Η Τανάκα γεννήθηκε το 1903, το έτος που οι πρωτοπόροι της αεροπορίας Όρβιλ και Γουίλμπουρ Ράιτ έγραψαν ιστορία ολοκληρώνοντας την πρώτη πτήση με ρεύμα στον κόσμο. Παντρεύτηκε σε ηλικία 19 χρονών και έκανε 4 παιδιά με τον ιδιοκτήτη ενός μαγαζιού που πουλάει ρύζι. Εκεί εργάστηκε μέχρι τα 103. Έχει πέντε εγγόνια και οκτώ δισέγγονα. Έζησε δύο παγκόσμιους πολέμους και την ισπανική γρίπη του 1918, αν και ο εγγονός της λέει: «Δεν θυμάμαι να μιλάει πολύ για το παρελθόν. Πραγματικά απολαμβάνει να ζει στο παρόν.»

Τα μυστικά της μακροζωίας της

Η Τανάκα έχει περίπου την ηλικία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ξεκίνησαν το 1896. Όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν για τελευταία φορά στο Τόκιο το 1964, εκείνη ήταν 61 ετών. Η φετινή διοργάνωση θα είναι η 49η της ζωής της.

Η Τανάκα ζει τώρα σε γηροκομείο, όπου συνήθως ξυπνά στις 6 π.μ. και απολαμβάνει να παίζει ένα στρατηγικό επιτραπέζιο παιχνίδι ονόματι «Οθέλο». Η οικογένειά της, που δεν μπόρεσε να την επισκεφθεί για 18 μήνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λέει ότι η περιέργειά της και η μαθηματικές πράξεις που κάνει είναι τα μυστικά της για να κρατήσει το μυαλό αιχμηρό και το σώμα υγιές.

Πηγή: CNN

Διαβάστε ακόμα:

Αγγελία των ρωσικών ΜΑΤ: Ψάχνουμε ελεύθερους σκοπευτές, χωρίς εμπειρία

Μήνυμα Γερμανίας στην Άγκυρα: Αν η Ελλάδα προκληθεί και απειληθεί τότε απαιτείται σαφής απάντηση

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA