Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέρος της λύσης στο πρόβλημα αυτό -όπως και για μια σειρά από βασικές καθημερινές ανάγκες στο Τόκιο- έγιναν οι απλοί αυτόματοι πωλητές.

Θέλοντας να εξοικονομήσει ανθρώπινο δυναμικό και πόρους στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση διενεργεί μόλις 40.000 τεστ PCR την ημέρα, το 1/4 της δυναμικότητάς της, και τα περιορίζει μόνο σε όσους εμφανίζουν αρκετά συμπτώματα ή έχουν μεγάλη πιθανότητα να μολυνθούν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι πολίτες να στηρίζονται ιδιαίτερα στις ιδιωτικές κλινικές ή να προμηθεύονται τεστ PCR από άλλες πηγές. Οι αυτόματοι πωλητές που πωλούν τεστ προσφέρουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αποφεύγουν τον συνωστισμό στις κλινικές ή την αναμονή για ένα ραντεβού, δήλωσε ο Χιντέκι Τακεμούρα, επικεφαλής της ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής Laketown Takenoko που έχει στήσει επτά πωλητές στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο.

«Η Ιαπωνία διενεργεί έναν παράλογα χαμηλό αριθμό τεστ PCR και ως εκ τούτου ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν έχουν απλό κρύωμα ή κορονοϊό», δήλωσε ο Τακεμούρα στο Reuters. «Χωρίς τα τεστ PCR, καμία διάγνωση δεν είναι δυνατή και πραγματικά νιώθω ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα ούτως ώστε οι πολίτες να μπορούν να διαγιγνώσκονται νωρίς και να απομονώνονται νωρίς».

Ο Τακεμούρα δήλωσε ότι υπάρχει τεράστια ανταπόκριση από τους πολίτες από τότε που τοποθετήθηκαν οι αυτόματοι πωλητές και ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έπρεπε να αφαιρούνται τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί σε αυτούς δύο φορές την ημέρα. Έκτοτε, η ζήτηση έχει κάπως υποχωρήσει καθώς το τρίτο κύμα των κρουσμάτων εξασθένησε εν μέσω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Τα νέα κρούσματα στο Τόκιο ήταν κατά μέσο 250 τις τελευταίες επτά ημέρες συγκριτικά με πολλές ημέρες άνω των 2.000 περιστατικών στις αρχές Ιανουαρίου.

Κάθε αυτόματος πωλητής έχει περίπου 60 τεστ, που πωλούνται έναντι 4.500 γεν (40 δολαρίων) το καθένα. Στη συνέχεια, οι χρήστες αποστέλλουν δείγμα σιέλου για επεξεργασία.

Η Ιαπωνία έχει περίπου 4,1 εκατομμύρια αυτόματους πωλητές σε λειτουργία, τους περισσότερους στον κόσμο κατά κεφαλήν, σύμφωνα με οργάνωση του κλάδου. Εκτός των αυτόματων πωλητών, τα τεστ PCR γίνονται ολοένα και πιο διαθέσιμα στο κοινό μέσω της πώλησής τους σε φαρμακεία και στο Διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμα:

Ιαπωνία: Ο γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη ετοιμάζεται να γίνει λαμπαδηδρόμος στα 118

«Θέλω μια πίτσα»: Το «παρασύνθημα» των γυναικών στην Ιταλία όταν παίρνουν την αστυνομία

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA