Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο σημερινός ιδιοκτήτης της βίλας στα Κανάρια, Πέδρο Φουμέρο, υποστηρίζει ότι το σπίτι στο οποίο λέγεται ότι κατέφυγε ο Χίτλερ, προκειμένου να κάνει πλαστική στο πρόσωπο και έπειτα να διαφύγει στη Νότια Αμερική, χρησιμοποιούνται σίγουρα από τους Ναζί.

Είναι γνωστός ο μύθος που θέλει τους υψηλόβαθμους Ναζί Μάρτιν Μπόρμαν, Ζόζεφ Μένγκελε και τον Χίτλερ να πλαστογράφησαν το θάνατό τους και έπειτα να υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση προσώπου στο «Casa Winter» (όπως ονομάζεται η περίφημη βίλα) στη Φουερτεβεντούρα, προτού διαφύγουν στη Νότια Αμερική.

Το απόκοσμο κρησφύγετο φημολογείται ότι χρησιμοποιούνταν και για τον συντονισμό των θανατηφόρων επιθέσεων γερμανικών υποβρυχίων σε συμμαχικά πλοία στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Έχει ένα δωμάτιο με λευκά πλακάκια που μοιάζει με χειρουργείο λέει ο Πέδρο Φουμέρο, στο ντοκιμαντέρ «Οι Μυστικές Βάσεις των Ναζί». Ο ίδιος πιστεύει ότι στις σπηλιές που βρίσκονται κάτω από τη βίλα κάποτε κρύφτηκαν οι Ναζί. «Το σπίτι έχει καταφύγιο, κελιά, ένα τραπέζι αυτοψίας και κρεματόρια. Οι τοίχοι είναι χοντροί και αρκετά δυνατοί για να αντέξουν ενδεχόμενη επίθεση» περιγράφει ο Φουμέρο.

Η μυστηριώδης έπαυλη χτίστηκε από τον Γκουστάβ Γουίντερ, έναν Γερμανό μηχανικό που έκανε περιουσία κατασκευάζοντας πυρηνικά εργοστάσια την Αργεντινή και αλλού σε όλο τον κόσμο. Ο Γουίντερ αρνείτο κάθε σχέση ή γνώση για τα «σκοτεινά» μυστικά της βίλας μέχρι και τον θάνατό του.

Ο ιστορικός Άλεξ Πιρ είχε πει σχετικά: «Ο Γουίντερ δεν ήταν κατάσκοπος, ήταν μηχανικός. Αυτό το μέρος έχει μία παράξενη ενέργεια αλλά πολλές από τις φήμες που κυκλοφορούν απλά δεν είναι αλήθεια».

Πηγή: Daily Star

Διαβάστε ακόμα

Πόσο κοστίζει η έπαυλη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στη Σάντα Μπάρμπαρα

Έκαναν πεζοπορία και βρήκαν... συντρίμμια μιας «καταραμένης» πτήσης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA