Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ταξίδι του στον Άρη συνεχίζει το νέο ρομποτικό ρόβερ της NASA το Perseverance, το οποίο προσγειώθηκε στον «Κόκκινο Πλανήτη» στις 18 Φεβρουαρίου.

Η NASA είχε δημοσιεύσει στις 22 Φεβρουαρίου το βίντεο από την προσεδάφιση του ρομποτικού ρόβερ και στις 6 Μαρτίου είχε στείλει τις πρώτες φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας από τον κρατήρα Jezero, το σημείο όπου προσεδαφίστηκε ο «Πέρσι».

Σε tweet που ανέβασε την Τρίτη η NASA στον λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για το ταξίδι του Perseverance, αναφέρει ότι το ρομποτικό ρόβερ προχώρησε ακόμα 70 μέτρα (230 πόδια) και συνεχίζει ν’ ανιχνεύει την περιοχή προκειμένου να εντοπίσει την περιοχή η οποία έχει οριστεί ως η ζώνη ερευνών από τους επιστήμονες. Στις 6 Μαρτίου το ρόβερ και είχε διανύσει 6,5 μέτρα.

https://twitter.com/NASAPersevere/status/1369102351978532865?ref_src=twsrc^tfw

Επιπλέον το Perseverance έστειλε και το πρώτο ηχητικό απόσπασμα από τις ριπές του ανέμου στον Άρη, πρόκειται για ήχους διαφορετικών εντάσεων, οι οποίοι θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να διαπιστώσουν τη μορφολογία των πετρωμάτων του «Κόκκινου Πλανήτη» γύρω από το ρομποτικό ρόβερ.

https://twitter.com/NASAPersevere/status/1369696414456893442?ref_src=twsrc^tfw

Το Perseverance, το οποίο προγραμματίζεται να διανύσει 15 χιλιόμετρα μέσα στο επόμενο αρειανό έτος (αντιστοιχεί σε περίπου δύο γήινα έτη), είναι το πιο εξελιγμένο κινητό εργαστήριο αστροβιολογίας που έχει σταλεί σε άλλο πλανήτη ή δορυφόρο, με στόχο την αναζήτηση ιχνών μικροβιακής ζωής, χάρη στα πολλά επιστημονικά όργανα, το ρομποτικό βραχίονα και τις υψηλής ανάλυσης κάμερες του.

Πηγή φωτογραφιών: NASA

Δείτε τις φωτογραφίες στο gallery που ακολουθεί

Διαβάστε Ακόμα:

H Apple ξεκινάει την παραγωγή του iPhone 12 και στην Ινδία

Μυστήριο με βίλα στα Κανάρια: «Ανήκε στο Χίτλερ, έχει κρεματόριο και καταφύγιο»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA