Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαφές ανάμεσα στο Κάιρο και την 'Αγκυρα, αλλά διευκρίνισε ότι ο διάλογος είναι περιορισμένος.

Ο Σάμεχ Σούκρι προσέθεσε, σύμφωνα με το AFP, ότι τα κατευναστικά λόγια της 'Αγκυρας «δεν αρκούν» για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Τα λόγια δεν αρκούν, πρέπει να επιβεβαιωθούν από πράξεις», προσέθεσε.

«Εάν διαπιστώναμε μία πραγματική μεταβολή στην τουρκική (εξωτερική) πολιτική, αν συμβάδιζε με την Αίγυπτο για τη σταθεροποίηση της περιοχής... αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για την αποκατάσταση των σχέσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αιγυπτιακής Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφέρει το AFP.

«Δεν υπάρχει επικοινωνία εκτός του κανονικού διπλωματικού πλαισίου. Εάν οι πράξεις της Τουρκίας δείξουν εναρμόνιση με τις αρχές και τους στόχους της Αιγύπτου, τότε θα υπάρχουν οι βάσεις για την αποκατάσταση των σχέσεων», δήλωσε ο Σάμεχ Σούκρι.

Ανώτατοι τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι επανελήφθησαν οι διπλωματικές επαφές με το Κάιρο και ότι η Αγκυρα επιδιώκει περαιτέρω συνεργασία. Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι επαφές «δεν βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά ακριβώς κάτω από το υψηλότερο επίπεδο».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Handelsblatt: Γερμανία και Τουρκία ετοιμάζουν – παρασκηνιακά - νέα συμφωνία για το προσφυγικό

Η Ελλάδα συνεχίζει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA