Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε δηλώσεις της, κατά την διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου, η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Εμέρ Κουκ, ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει προκαλέσει την δημιουργία θρόμβων».

Επισήμανε δε ότι ο αριθμός των περιστατικών που έχει αναφερθεί είναι αντίστοιχος με τον αριθμό που συναντάται στο γενικό πληθυσμό.

«Τα περιστατικά είναι πολύ σπάνια και χρειάζεται να αξιολογηθούν», είπε προσθέτοντας ότι υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στην Πέμπτη.

Αναμένεται και ανακοίνωση του ΠΟΥ

Ίσως και σήμερα, αναμένεται να εκδοθεί ανακοίνωση από ομάδα ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θα εξετάσει τα στοιχεία από τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της covid-19.

Ο Κρίστιαν Λίντμαϊερ, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων από τη Γενεύη: «Πιστεύουμε ότι η επιτροπη ίσως να εκδώσει ανακοίνωση ως το τέλος της ημέρας».

Ο ΠΟΥ εξετάζει τα στοιχεία για το εμβόλιο της AstraZeneca σε στενή συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος επίσης θα συνεδριάσει σήμερα.

Οι μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ --Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία-- ανέστειλαν προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σήμερα αναμένοντας τα αποτελέσματα έρευνας του ΕΜΑ για κάποια μεμονωμένα περιστατικά θρομβώσεων, αιμορραγιών και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων που παρατηρήθηκαν σε εμβολιασθέντες.

Διαβάστε ακόμα:

Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων: Έρχονται αλλαγές στα μέτρα

Συνεχίζονται στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί με AstraZeneca - Τι ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

 

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA