Μενού
  • Α-
  • Α+

Kάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε έναν πατέρα ο οποίος βίαζε την 9χρονη κόρη του επί τρία ολόκληρα χρόνια. Ο εγκληματίας πατέρας καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο για 26 κατηγορίες που αφορούν σεξουαλικά αδικήματα, καθώς το δικαστήριο απέρριψε την έφεσή του. Η κόρη του κατά την περίοδο της τέλεσης των αδικημάτων (2010-2013) ήταν 9 χρόνων.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν συνολικά εννέα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων η μητέρας της 9χρονης, η αδελφή της, η θεία της μητέρας της, ο φίλος της, η ψυχοθεραπεύτρια και ο κλινικός ψυχολόγος, καθώς δύο αστυνομικοί.

Τα γεγονότα της υπόθεσης

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, η μητέρα της ανήλικης εργαζόταν σε δύο δουλειές και απουσίαζε πάρα πολλές ώρες από το σπίτι, με αποτέλεσμα η κόρη της να μένει πολλές ώρες μόνη με τον πατέρα της, εφόσον η αδελφή της, είχε φύγει για σπουδές. Οι σχέσεις της μητέρας με τον σύζυγό της ήταν πολύ άσχημες, εφόσον συχνά τσακώνονταν μεταξύ τους, κυρίως γιατί αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και πολλές φορές ο κατηγορούμενος είχε κτυπήσει τόσο τη σύζυγό του όσο και την κόρη του που είχε φύγει για σπουδές. Η τελευταία φορά που η σύζυγός του υπήρξε θύμα ξυλοδαρμού, ήταν τον Αύγουστο του 2015. Μετά από αυτό το επεισόδιο, επήλθε ο χωρισμός της με τον σύζυγό της και μετά από Διάταγμα του Δικαστηρίο, ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε τη συζυγική οικία.

Όταν η ανήλικη ήταν 9 χρονών, δηλαδή μετά τον Νοέμβριο του 2010, ένα βράδυ γύρω στις 10:00 μ.μ., στις γιορτές των Χριστουγέννων – όταν τα σχολεία ήταν κλειστά και φοιτούσε στην τετάρτη τάξη του Δημοτικού – βρισκόταν μόνη της στο σπίτι με τον πατέρα της. Μετά από μια λογομαχία και καυγά που είχε με τον καταδικασθέντα, ο οποίος σχετιζόταν με το φαγητό της, η ίδια θύμωσε και πήγε στο δωμάτιο της κτυπώντας την πόρτα του διαδρόμου και του δωματίου της. Τότε ο πατέρας της μπήκε στο δωμάτιο της, άρχισε να την κτυπά και στη συνέχεια την έσπρωξε στο κρεββάτι της. Της αφαίρεσε το παντελόνι της, όπως και το δικό του παντελόνι και εσώρουχο και τη βίασε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση του δικαστηρίου «χωρίς τη θέληση της, έβαλε το γεννητικό του όργανο μέσα στο δικό της και της κρατούσε τα χέρια από τους καρπούς. Κατά τη διάρκεια του βιασμού της πονούσε πάρα πολύ, και ήταν έτοιμη να λιποθυμήσει». Στη συνέχεια ο πατέρας έφυγε από το σπίτι και της είπε ότι δεν έπρεπε να πει τίποτα και σε κανένα και να μην «κλαφτεί στην μάμα της».

Η τελευταία φορά που ο πατέρας προσπάθησε να βιάσει την κόρη του, η οποία κατά τη χρονική περίοδο ήταν ηλικίας 11½ χρονών και πήγαινε στην 1η τάξη Γυμνασίου, ήταν προτού αρχίσουν οι εξετάσεις του σχολείου του Ιουνίου του 2012 και ήταν βράδυ. Σ’ αυτήν του την προσπάθεια και όταν είχε βγάλει έξω το γεννητικό του όργανο, η ίδια αντέδρασε, του έδωσε ένα χαστούκι, βρήκε τη δύναμη, έφυγε από το σπίτι και πήγε στο σπίτι της φίλης της Σ. που μένει κοντά στο δικό της σπίτι. Είχε φοβηθεί πάρα πολύ, έτρεχε, έκλαιγε και διανυκτέρευσε στο σπίτι της φίλης της.

Μετά από αυτή την τελευταία προσπάθεια του, δεν έκανε ξανά κίνηση για να τη βιάσει. Μέχρι την καταγγελία της στην Αστυνομία η ανήλικη δεν ήταν έτοιμη να αποκαλύψει όλα όσα της συνέβαιναν διότι αφ’ ενός φοβόταν την αντίδραση του πατέρα της, δηλαδή μήπως της κάνει κακό και αφ’ ετέρου δεν ήθελε να στενοχωρήσει τη μητέρα της, η οποία δεν γνώριζε όλα όσα της συνέβαιναν και δεν ήθελε να νιώθει ενοχές επειδή δεν ήταν στο σπίτι μαζί της. Ο πατέρας της επιπρόσθετα, την απειλούσε ότι αν αποκάλυπτε στη μητέρα της τους βιασμούς της, θα τις σκότωνε και τις δύο.

Η καταδίκη

Το Κακουργιοδικείο καταδίκασε τον Εφεσείοντα σε πέντε κατηγορίες βιασμού, σε πέντε κατηγορίες διαφθοράς νεαρής γυναίκας κάτω των 13, σε πέντε κατηγορίες αιμομιξίας,  σε δέκα κατηγορίες σεξουαλική εκμετάλλευσης παιδιού, και σε μία κατηγορία απόπειρας βιασμού. Το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον Εφεσείοντα συντρέχουσες ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη αυτή των 15 χρόνων στις κατηγορίες 1-5 και 6-10.

Διαβάστε ακόμα

Σε «κατάσταση πολιορκίας» τα νοσοκομεία: Λιγότερες από 10 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Συνεχίζονται στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί με AstraZeneca - Τι ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA