Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι επίσημο. Οι ανήλικοι θα δέχονται πλέον μηνύματα μόνο από χρήστες που ακολουθούν. Πρόκειται για μία κίνηση που στοχεύει στην αθέμιτη επικοινωνία των ενήλικων χρηστών με σκοπό να αποπλανήσουν άτομα που δεν έχουν κλείσει το 18ο έτος της ζωής τους. 

Ακόμη, όσα μηνύματα επιτρέπεται να λαμβάνουν οι ανήλικοι, θα συνοδεύεται από σχετική ειδοποίηση που θα υπενθυμίζει ότι δεν χρειάζεται να απαντούν σε ανεπιθύμητα μηνύματα. 

Τα μέτρα θα λειτουργήσουν μόνο εάν οι λογαριασμοί έχουν τις σωστές ηλικίες των χρηστών, τους οποίους οι νέοι μερικές φορές αλλάζουν για να αποφεύγουν περιορισμούς στο περιεχόμενο που έχουν πρόσβαση. Παρομοίως, το ίδιο συμβαίνει και για τους ενήλικες, ότι δηλαδή μπορεί να βάζουν μικρότερη ηλικία σε σχέση με αυτή που πραγματικά έχουν. 

«Για παράδειγμα, εάν ένας ενήλικας στείλει μεγάλο αριθμό αιτημάτων μηνυμάτων ή συνδέσεων σε άτομα κάτω των 18 ετών, εμείς θα χρησιμοποιούμε αυτό το εργαλείο για να προειδοποιήσουμε τους παραλήπτες και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να τερματίζουν τη συνομιλία ή να μπλοκάρουν, να αναφέρουν ή να περιορίσουν τον ενήλικα», εξηγεί το Instagram.

Η νόμιμη κατώτερη ηλικία για να εγγραφεί κανείς στην πλατφόρμα διαμοιρασμού φωτογραφιών και βίντεο είναι τα 13 έτη.

Το Instagram, που ανήκει στην «οικογένεια» εφαρμογών που κατέχει η Facebook, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εργαλείο που αναπτύσσει για να εντοπίζει την πραγματική ηλικία των χρηστών. Περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα βασίζεται στην «τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση».

Η πλατφόρμα διευκρινίζει ότι η τελευταία αυτή λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε «ορισμένες χώρες» από τον Μάρτιο, χωρίς να λέει σε ποιες ακριβώς, και ελπίζει να την αναπτύξει σύντομα παντού στον κόσμο.

Πηγή: BBC

Διαβάστε ακόμα

Τουρκία: Αυτοκτόνησε σωματοφύλακας του Ερντογάν - Καταγγέλλει εκφοβισμό από ανωτέρους του

Ρωσία: Αθλητής του χόκεϊ πέθανε μετά από χτύπημα με πακ στο κεφάλι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA